Baker McKenzie legal rådgivare till Håndverksgruppen vid förvärv av Dextry från Storskogen

Baker McKenzie agerade legal rådgivare till Håndverksgruppen i samband med förvärv av Dextry Group från Storskogen, noterat på Nasdaq Stockholm.

Dextry Group är en svensk koncern bestående av 14 företag inom ytskiktsbranschen som omsätter närmare 750 MSEK och har ca 600 medarbetare. Transaktionen är villkorad av sedvanligt regulatoriskt godkännande.

Håndverksgruppen, med huvudkontor i Oslo, är den största ytbehandlingsleverantören i Norden. Gruppen har som mål att professionalisera branschen genom att systematiskt satsa på hållbarhet och miljö, arbetsliv och professionell kvalitet. Håndverksgruppen omsätter nu över sex miljarder norska kronor och har företag i Sverige, Norge och Danmark inom målning, golvläggning, murning och kakelsättning.

FSN Capital Partners, grundat 1999, är ett ledande nordeuropeiskt private equity-bolag och rådgivare till FSN Capital Funds som har 4 miljarder euro under förvaltning samt kontor i Oslo, Stockholm, Köpenhamn och München. FSN Capital är en huvudägare i Håndverksgruppen tillsammans med över 600 anställda i Håndverksgruppen.

Baker McKenzies huvudsakliga team utgjordes av John Gustafson, Costin Mihailescu, Daniel Högström, Carl Johan Lie Karlberg, Dennis Hadzic, Mikael Genfors och Alva Laestadius. Baker McKenzie har sedan tidigare agerat legal rådgivare till Håndverksgruppen vid över 20 genomförda förvärv. 

Kontakt
John Gustafson, advokat och partner, Baker McKenzie
Telefon: 08-566 177 34

E-post: john.gustafson@bakermckenzie.com

Om Baker McKenzie
Baker McKenzie är en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik. Sedan 1949 har Baker McKenzie tillhandahållit kvalificerade juridiska tjänster till flera av världens mest framstående företag, organisationer och offentliga institutioner. I dag har Baker McKenzie drygt 13 500 medarbetare på 74 kontor i 45 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 miljöledningssystem och vår verksamhet har sedan 2020 uppnått nettonollutsläpp av växthusgaser. www.bakermckenzie.com