Baker McKenzie legal rådgivare till Pareto Securities vid Swedencares riktade nyemission om 222 miljoner SEK

Swedencare AB (publ) har genomfört en riktad nyemission om cirka 222 miljoner SEK till svenska och internationella institutionella investerare. Teckningskursen om 296 kronor per aktie fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande.

Swedencare utvecklar, producerar delvis i egen fabrik, marknadsför och säljer premiumprodukter på den globala och snabbväxande marknaden för hälsovårdsprodukter till katt, hund och häst. Bolaget har säte i Malmö och bolagets produkter säljs idag i drygt 50 länder till veterinärer, djuraffärer och online butiker via ett distributionsnät omfattande tio dotterbolag samt ett internationellt nätverk av återförsäljare.

Syftet med den riktade nyemissionen var att delfinansiera förvärvet av det amerikanska e-handelsbolaget Holden2 LLC.

Pareto Securities agerade Sole Manager och Bookrunner. Baker McKenzie agerade legal rådgivare till Pareto Securities. Från Baker McKenzies Capital Markets-team i Stockholm deltog Joakim Falkner, Ian Gulam och Per Blom.

Kontakt
Joakim Falkner, Advokat/Partner, solicitor, Head of Capital Markets – Europe, Middle East & Africa, Baker McKenzie
Tfn: 08-566 177 80
E-post:
joakim.falkner@bakermckenzie.com

Om Baker McKenzie
Baker McKenzie är en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik.  Sedan 1949 har Baker McKenzie tillhandahållit kvalificerade juridiska tjänster till flera av världens mest framstående företag, organisationer och offentliga institutioner. I dag har Baker McKenzie närmare 13 000 medarbetare på 77 kontor i 46 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 miljöledningssystem. www.bakermckenzie.com