Björn Petersson har tillträtt som CFO i läkemedelsbolaget Dicot

Pressmeddelande: Uppsala, 8 mars 2022. Den erfarne Björn Petersson har tillträtt rollen som CFO för läkemedelsbolaget Dicot. Bland uppdrag som Björn arbetat med finns börsnoteringen av investmentbolaget Flat Capital 

Uppsalabaserade läkemedelsföretaget Dicot har tidigare meddelat att man avser bredda och förstärka ledningen inför nästa fas där fokus ska ligga på kliniska studier, affärsutveckling och partnerskap med internationella läkemedelsbolag. I samband med att CFO Jessica Roxhed meddelade att hon behövde gå ner i tid, valde Dicot att söka ny CFO.

Björn Petersson tillträdde igår, måndagen den 7e mars. Björn har bred erfarenhet som CFO och andra ledande roller inom verksamhetsstyrning från olika branscher, bland annat för flera bolag inom life science-sektorn, till exempel Karessa, Cavidi och NeoDynamics. Sedan 2021 är Björn involverad i arbetet med investmentbolaget Flat Capital och dess börsnotering.

”Björn kommer tillsammans med tillträdande VD Elin Trampe att forma ett viktigt team för att aktivt driva affärsutveckling, IR och finansiella frågor. Björn har en mycket bred och lång erfarenhet och med hans motiverande ledarskap och värdefulla helhetstänkt kommer de tillsammans kunna ta vidare det arbete som jag och Jessica lämnar över.” säger Göran Beijer, VD på Dicot.  

”Jag ser fram emot att tillsammans med hela Dicot-teamet skapa förutsättningar för att på bästa sätt driva utvecklingen av läkemedelskandidaten till ”proof of concept” och en framgångsrik ut-licensiering till partners. Den starka ambitionen i Dicot och möjligheterna att vara med i nästa fas av affärsutveckling gör att jag känner stor entusiasm”, säger Björn Petersson, ny CFO på Dicot. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Göran Beijer CEO                                                  

Tel: +46 706 63 60 09                                            

Email: goran.beijer@dicot.se                                 

Om Dicot AB

Dicot utvecklar läkemedelskandidaten LIB-01 vilket förväntas bli ett potensläkemedel för att bättre behandla erektionssvikt och för tidig utlösning. Ambitionen är att skapa ett läkemedel med betydligt längre effekt och långt färre biverkningar, jämfört med de läkemedel som nu finns på marknaden. Idag lider minst 500 miljoner män av dessa sexuella dysfunktioner och marknaden är värderad till 50 miljarder SEK. Utvecklingen sker i egen regi fram till fas 2-studier. Därefter är det Dicots intention att ingå strategiska allianser, alternativt genomföra en trade-sale, med större, etablerade läkemedelsföretag för att kunna introducera LIB-01 på världsmarknaden.

Dicot är listat på Spotlight Stock Market och har cirka 3 300 aktieägare. För mer information se www.dicot.se