Boktjänsten Nextory tar in 100 miljoner i nytt kapital

Nextory, en av de snabbast växande boktjänsterna i Europa, tar nu in nytt kapital för att finansiera sin starka tillväxt och fortsatta internationella expansion. Totalt tillförs 100 miljoner kronor till bolaget, där bland annat befintliga investerare såsom Industrifonden, Acacia och LK Finans, har deltagit i emissionen.

Resan mot att göra världen till en plats med fler läsare fortsätter för boktjänsten Nextory. Bolaget är nu etablerat på tio europeiska marknader, där framgångsrika lanseringar i Spanien och Frankrike är de senaste i raden. Under årets första kvartal redovisade Nextory en ökning av antalet betalande användare på 69 procent, jämfört med samma kvartal 2021. Nu har bolaget dessutom nått lönsamhet i det nordiska segmentet av verksamheten.

– Trots tiderna vi befinner oss i har vi sett ett stort intresse från såväl nya som existerande investerare i vår senaste runda. Det är fantastiskt att se vilket starkt stöd och förtroende vi har från ägare, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory.

– Vi ser en fortsatt stark tillväxt på våra olika marknader och vi har framåt ett stort fokus på lönsamhet. Samtidigt krävs det kapital för att växa och därför har vi valt att fylla på kassan igen. Det nya kapitalet kommer att användas till att finansiera vår affärsplan framöver, dels för att vi ska kunna fortsätta växa på befintliga marknader och dels expandera till nya länder, säger Johan Simberg, CFO på Nextory.

För mer information, vänligen kontakta:
Carolina Laurén, Pressansvarig
carolina.lauren@nextory.com
+46 73-316 34 20

Om Nextory: Nextory är en av Europas största streamingtjänster för ljudböcker och e-böcker. Appen grundades 2015 av serieentreprenörerna Shadi Bitar och Ninos Malki. Sedan dess har bolaget utvecklats till en snabbväxande plattform som möjliggör obegränsad spridning av historier och kunskap i olika digitala format. Tillsammans med prenumeranterna delar Nextory en stor passion för litteratur i alla dess slag och strävar efter att vara en oberoende och självklar plats där alla enkelt hittar sina nästa historier. Något som går hand i hand med visionen att öka läsandet runt om i världen för att berika människors liv och därigenom bidra till ökat välmående, personlig utveckling och stärkt demokrati. Idag innehåller Nextorys katalog över 900 000 titlar och appen finns tillgänglig på tio marknader runt om i Europa, med huvudkontor i Stockholm. Läs mer på nextory.se.