Frill

Frill

Pris per aktie
5 SEK
Minsta investering
5000 SEK
Pre money value
104 MSEK
Bransch
Livsmedel
Lista
First North
Emissionsvolym
20 MSEK
Teckningsperiod
31 maj - 14 jun
Första handelsdag
31 okt
Teckningsåtagande
-
Garantiåtagande

Bakgrund

Frill grundades i mars 2014 som en avknoppning från Zendegii Retail-koncernen, baserad i London. Företagets fokus är utveckling av innovativa och hälsosamma livsmedel inom fryssegmentet. Efter flera år av forskning och innovation har Frill skapat en unik teknologiplattform med ett brett användningsområde. Frill arbetar för att skapa ett hälsosamt, trovärdigt och globalt varumärke genom att utmana vedertagna sanningar inom en av de mest ohälsosamma livsmedelskategorierna: Glass.

Frills första produktkategori, Frill The Frozen Smoothie innehåller bara frukt, bär och grönsaker. Inget tillsatt socker, inga sötningsmedel eller mejeriprodukter. Sötman kommer enbart från frukterna och bären. Därtill är Frill rik på fibrer, det enda makronäringsämne som de flesta i västvärlden äter alldeles för lite av och vars hälsofördelar blir allt mer omtalade och uppbackade av forskningsresultat. Glassen har hittills lanserats framgångsrikt hos stora återförsäljare i Storbritannien, Sverige och USA. Ambitionen är nu att etablera varumärket på de europeiska, amerikanska och senare de asiatiska marknaderna.

I september 2017 förvärvade Frill det svenska startup-bolaget Add Nutrition AB, en framgångsrik producent av proteinglass. Förvärvet möjliggör en strategi som kan möta efterfrågan i två snabbt växande livsmedelssegment:

Bolagsnyheter

Informationsmemorandum

FRILL HOLDING AB (publ) (”Frill” eller ”Bolaget”) offentliggör härmed Informationsmemorandum inför förestående spridningsemission, vars...

Social media

Detta bolag har för närvarande ingen twitterkoppling.