Inbjudan till Volvo Cars presentation av det andra kvartalet 2023

Torsdagen den 20 juli kl. 07.00 presenteras Volvo Cars finansiella resultat för det andra kvartalet 2023. 

Volvo Cars VD & koncernchef Jim Rowan och CFO Johan Ekdahl leder en webbsänd presentation för media, investerare och analytiker med start kl 9.30 CET. Presentationen hålls på engelska och följs av en Q&A-session.

Vi hoppas du har möjlighet att ansluta. Se nedan för mer detaljerad information.

9.30 CET          Presentation för media, investerare och analytiker 

Länk: https://live.volvocars.com

Använd nedan länk om du ringer in från Kina

Länk: https://live.volvocars.com.cn

Under Q&A-sessionen som hålls efter presentationen kommer det att finnas möjlighet för media, investerare och analytiker att ställa frågor. För att delta kan du antingen använda chattfunktionen online och skriva din fråga, eller ringa in och ställa din fråga muntligt. Deltagare som vill ringa in kommer behöva registrera sig innan de får ta del av telefonnummer och en individuell PIN-kod.  

Länk till registrering

Välkommen. 

För mer information, vänligen kontakta:

Volvo Cars Media Relations
+46 31-59 65 25
media@volvocars.com

Volvo Cars Investor Relations
John Hernander
+46 31-793 94 00
investors@volvocars.com

 ——————————-

Volvo Cars 2022
För helåret 2022 noterade Volvo Car Group ett rörelseresultat på 22,3 miljarder SEK. Intäkterna 2022 uppgick till 330,1 miljarder SEK och den globala försäljningen nådde 615 121 bilar.

Om Volvo Car Group
Volvo Cars grundades 1927. Idag är det ett av de mest välkända och respekterade bilmärkena i världen med försäljning till kunder i mer än 100 länder. Volvo Cars är noterat på Nasdaq Stockholm, där det handlas under tickern "VOLCAR B".

"For life. Att ge människor frihet att färdas på ett personligt, hållbart och säkert sätt". Detta syftet återspeglas i Volvo Cars  ambition att enbart tillverka elbilar 2030 och i dess engagemang för en pågående minskning av sitt koldioxidavtryck, med ambitionen att vara ett klimatneutralt företag 2040.

I december 2022 hade Volvo Cars cirka 43 200 heltidsanställda. Volvo Cars huvudkontor, produktutveckling, marknadsföring och administration finns i huvudsak i Göteborg. Volvo Cars produktionsanläggningar finns i Göteborg, Gent (Belgien), South Carolina (USA), Chengdu, Daqing och Taizhou (Kina). Företaget har även FoU- och designcenter i Göteborg, Camarillo (USA) och Shanghai (Kina).