Inbjudan till Volvo Cars presentation av det fjärde kvartalet och helårsrapporten för 2022

Torsdagen den 9 februari kl. 07.00 presenteras Volvo Cars finansiella resultat för det fjärde kvartalet 2022.   

Volvo Cars VD & koncernchef Jim Rowan och CFO Johan Ekdahl leder en webbsänd presentation för media, investerare och analytiker med start kl 09.30 CET. Presentationen hålls på engelska och följs av en Q&A-session.  
 
Vi hoppas du har möjlighet att ansluta. Se nedan för mer detaljerad information.  

09.30 CET          Presentation för media, investerare och analytiker   

Länk: https://live.volvocars.com

Använd nedan länk om du ringer in från Kina  

Länk: https://live.volvocars.com.cn

  
Under Q&A-sessionen som hålls efter presentationen kommer det att finnas möjlighet att ställa frågor. För att delta kan du antingen posta dina fråga via chattfunktionen online, eller ringa in och ställa din fråga muntligt. Om du vill ringa in kommer du behöva registrera dig för att erhålla telefonnummer och en individuell PIN-kod.    
Länk till registreringen

För mer information, vänligen kontakta:

Volvo Cars Media Relations
+46 31-59 65 25
media@volvocars.com

Volvo Cars Investor Relations
John Hernander
+46 31-793 94 00
investors@volvocars.com

——————————-

Volvo Cars 2021

För 2021 redovisade Volvo Car Group en rörelsevinst på 20.3 miljarder kr. Intäkterna under perioden uppgick till 282.0 miljarder kr, medan den globala försäljningen uppgick till 698,700 bilar.

Om Volvo Car Group

Volvo Cars grundades 1927. I dag är Volvo Cars ett av de mest välkända och ansedda bilmärkena i världen med en försäljning till kunder i mer än 100 länder. Volvo Cars är listat på Nasdaq Stockholmsbörsen, där aktien handlas under tickern ”VOLCAR B”.

Volvo Cars strävar efter att ge kunderna frihet att färdas på ett personligt, hållbart och säkert sätt. Detta speglas i företagets ambition att bli en helt elektrisk biltillverkare senast 2030 och i dess åtagande att kontinuerligt minska sitt koldioxidavtryck, med ambitionen att vara ett klimatneutralt företag 2040.

I december 2021 hade Volvo Cars cirka 41 000 heltidsanställda medarbetare. Volvo Cars huvudkontor och produktutvecklings-, marknadsförings- och administrationsavdelningar finns huvudsakligen i Göteborg. Volvo Cars produktionsanläggningar finns i Göteborg, Gent (Belgien), South Carolina (USA), Chengdu, Daqing och Taizhou (Kina). Företaget har även designcentra i Göteborg, Camarillo (USA) och Shanghai (Kina).