Konferens- och festvåningsverksamheten i Cedergrenska Tornet får ny ägare

Eatery, som bland annat driver van der Nootska palatset och ett antal andra restaurang- och mötesplatser, blir ny ägare till bolaget Cedergrenska tornet AB som driver verksamheten i Cedergrenska tornet i Danderyds Kommun. De nya ägarna ser fram emot att få vidareutveckla den fina verksamheten och skapa en tydlig destination för fest och möten i en unik miljö.

Cedergrenska tornet är en byggnad som ägs av Danderyds kommun och som byggdes på uppdrag av jägmästare Albert Gotthard Nestor Cedergren. Byggnationen startade 1896 och stod inte helt färdig förrän 1996, hundra år senare. Fastigheten är idag en konferens- och festvåning med ett antal olika lokaler. Bland annat har Cedergrenska tornet plats för hundra personer i Riddarsalen, ett antal unika konferensrum och en fantastisk takterrass med utsikt över stora delar av Stockholm. 

Nu kommer Cedergrenska tornet att ingå i Eaterygruppen, i samma restaurang- och konferensgrupp som, bland annat, van der Nootska palatset.

Anna Bengtsson, vice-vd på Eatery, och ansvarig för dessa verksamheter berättar: – Vi kommer att vidareutveckla Cedergrenska tornets koncept och gästerna kan vänta sig satsningar när det gäller konferens, festvåningen och så klart det klassiska och mycket omtyckta Cedergrenska julbordet.

De nuvarande ägarna till verksamheten i Cederenska tornet är utbildningsbolaget Cedergrenska. De väljer nu att överlåta verksamheten då deras fokus är mer inriktat på utbildning. Niklas Pålsson, arbetande styrelseledamot i utbildningsbolaget Cedergrenska, kommenterar: – Vi har sökt efter en erfaren aktör för att ta över denna pärla och är säkra på att gäster, personal och kommunen kommer att möta en professionell och seriös aktör i Eatery.  

– Vi har vår matartist och menyskrivare, Gustav Otterberg, säger Anna Bengtsson. Han kommer att tillsammans med tornets medarbetare utveckla smaker och koncept för julbord, fest, konferens, bröllop, minnesstunder och andra speciella tillfällen. Gustav arbetar med van der Nootska palatset och har tidigare byggt upp Guide Michelin-prisade Ekstedt i centrala Stockholm samt stjärnkrogen Leijontornet. 

Cedergrenska tornet kommer att presentera nyheter succesivt under året och startar med julbord som serveras från slutet av november.

* * *

För mer information kontakta:

Anna Bengtsson, Vice-VD Eatery, anna.bengtsson@eatery.se  telefon: 076-6432400

Niklas Pålsson, arbetande styrelseledamot Cedergrenska AB, niklas.palsson@cedergrenska.se, telefon: 073-4000231

____________________________________________________________________________

Eatery är ett snabbt växande företag med visionen att vara den mest omtyckta mat- och mötesaktören. Eatery har idag 11 restaurang- och konferensanläggningar i Stockholmsområdet samt i Lund. I koncernen finns även bolaget Incontro som är en av Sveriges största leverantörer av mat till offentlig sektor. Varje dag besöker ca 3000 personer våra enheter och vi levererar närmare 30 000 portioner mat till offentlig sektor. Verksamheterna inom Eatery drivs under varumärkena: Eatery, van der Nootska Palatset och Incontro.