MAQS legal rådgivare i samband med Energy Saves riktade nyemission om 151,2 MSEK

ES Energy Save Holding AB (publ) (”Energy Save”) har genomfört en riktad nyemission som tillför bolaget cirka 151,2 miljoner kronor före transaktionskostnader.

Emissionen har uteslutande riktat sig till institutionella investerare, däribland Nordea Småbolagsfond Norden, Handelsbanken Fonder, Didner & Gerge Fonder AB, Fondita, Ålandsbanken Fonder, Swedbank Robur, Carnegie Fonder och Sniptind.

ES Energy Save Holding är ett teknikbolag med inriktning mot energisektorn. Bolaget är specialiserat inom utveckling av värmepumpsteknik. Tekniken baseras på den egenutvecklade plattformen och levereras både som kompletta helhetslösningar samt som plug-in för olika tillfälliga installationer. Produkterna och tillhörande system används för uppvärmning av villor, samt större kommersiella fastigheter. 

Syftet med kapitalanskaffningen har varit att skapa förutsättningar för att uppvisa en fortsatt hög tillväxttakt genom att bland annat stärka existerande leverantörskedja, expandera och modernisera befintliga testlabb och R&D-faciliteter samt accelerera internationell expansion.

Redeye AB och Partner Fondkommission AB var Joint Bookrunners och Lead Managers och MAQS Advokatbyrå var legal rådgivare till Energy Save i samband med emissionen.

MAQS team bestod i huvudsak av Eric Ehrencrona och Fredrik Brusberg. Ärendet är i linje med MAQS Advokatbyrås satsningar inom Renewables och Capital Markets.

Kontaktpersoner
Eric Ehrencrona, advokat och partner, MAQS Advokatbyrå, 076-866 15 35, eric.ehrencrona@maqs.com

Jenny Bildsten, kommunikationschef, MAQS Advokatbyrå, 070-318 90 43, jenny.bildsten@maqs.com    

 

Om MAQS Advokatbyrå
MAQS Advokatbyrå är en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer med närmare 180 medarbetare på kontoren i Göteborg, Malmö, Stockholm och Sundsvall. Genom vårt bransch- och specialistfokus, vår lokala förankring och globala nätverk, hjälper vi dig att hitta affärsmässiga lösningar som ligger i framkant och skapar hållbart långsiktigt värde. På MAQS drivs vi av att skapa nytta, och vi växer av att hjälpa och lyfta såväl varandra som våra kunder. Det är där det professionella möter det omtänksamma som vi finner vår MAQS-anda. 

MAQS är miljödiplomerat enligt Svensk Miljöbas. www.maqs.com