Nya namn på Azelios aktieägarlista efter övertecknad företrädesemission

Azelio genomförde nyligen en övertecknad företrädesemission om 350 miljoner kronor. I samband med emissionen tillkom bland annat Ilija Batljan som femte största aktieägare i Azelio, tillsammans med ett stort antal privata och institutionella investerare.

I slutet av december 2019 meddelade Azelio en överteckning av sin företrädesemission om 350 miljoner kronor. Annonseringen gjordes tillsammans med nyheten om att Azelio startat upp sitt verifieringsprojekt i Marocko. Efter emissionen är Blue Marlin AB kvar som största aktieägare i bolaget och Back in Black Capital Ltd är numera den andra största aktieägaren. Många nya privata och institutionella investerare har även tillkommit, däribland Ilija Batljan som femte största aktieägare i Azelio.

”Det är glädjande att välkomna nya aktieägare till Azelio. Vi har en stark ägarbas och känner ett stort engagemang från såväl organisationen som ägare och marknaden för den adresserade globala utmaningen i ökad tillgång till förnybar energi. Azelio befinner sig i en spännande fas med flertalet signerade avsiktsförklaringar och det nyligen startade verifieringsprojektet i Marocko”, säger Bo Dankis, Styrelseordförande för Azelio.  

För ytterligare information, vänligen kontakta
Jonas Eklind – CEO                                    
Email: jonas.eklind@azelio.com
                

Tel: +46 709 40 35 80

Om Azelio
Azelio är ett publikt svenskt bolag, specialiserade på termisk energilagring med produktion av hållbar el vid behov dygnet runt. Teknologin är revolutionerande för sin flexibilitet att verka i system med andra förnybara lösningar och för sin unika förmåga att lagra energin under lång tid för produktion av hållbar el under 13 timmar vid nominell effekt, till en låg kostnad. Bolaget har över 120 anställda med huvudkontor i Göteborg och produktion i Uddevalla och utvecklingscenter i Göteborg och Åmål, samt kontor i Stockholm, Kina, Spanien och Marocko. Sedan starten 2008 har bolaget investerat över en miljard kronor i teknisk utveckling av sin lösning. I juni 2018 bytte företaget namn från Cleanergy till Azelio och i december 2018 noterades bolaget på Nasdaq Stockholm First North. FNCA Sweden AB, +46(0)8-528 00 399, info@fnca.se, är Certified Adviser.