Pagero och Thomson Reuters inleder samarbete för att erbjuda kunder en ny och omfattande tjänst för indirekt skattefterlevnad

Idag annonserar Pagero och Thomson Reuters – marknadsledare inom sina respektive områden – ett go-to-market-partnerskap för att hjälpa skatteavdelningar att förenkla sina e-faktureringsprocesser. Pagero och Thomson Reuters kommer nu att erbjuda sina kunder Pageros Smart Business Network för utbyte av e-dokument och efterlevnad av CTC (Continuous Transaction Controls) och Thomson Reuters ONESOURCE Indirect Tax-produkter tillsammans.

Det uppskattas att år 2025 kommer 80 % av världens företag att vara tvungna att skicka och ta emot fakturor digitalt, antingen på grund av lagstiftning eller förfrågningar från kunder och leverantörer. Pageros globala nätverk för kommunikation av e-dokument förenklar e-fakturering och främjar digital transformation av finansiella flöden genom att göra det möjligt för multinationella företag att standardisera och centralisera sina fakturahanteringsprocesser.

"Vi är mycket glada över att se vårt partnerskap utvecklas, och jag ser fram emot att lansera detta gemensamma erbjudande på marknaden. De investeringar och åtaganden Thomson Reuters gör visar betydelsen och potentialen av e-fakturering och CTC-utvecklingen på marknaden. Vi ser detta partnerskap som en möjliggörare för vår verksamhet som kommer att påskynda vår expansionsresa och hjälpa oss att betjäna fler kunder på ett ännu bättre sätt.” säger Alexander Jansson, VP Partnerships & Alliances på Pagero.

Pageros Smart Business Network kommer att vara helt integrerat med Thomson Reuters ONESOURCE för enkel distribution till befintliga och framtida Thomson Reuters-kunder, vilket möjliggör global e-fakturering och finansiell rapportering via ett enda gränssnitt.

"E-fakturering- och CTC-krav förväntas vara framtiden för indirekt skattekontroll, vilket gör det möjligt för tillsynsmyndigheter att kontrollera transaktionsefterlevnad i realtid samtidigt som det skapar möjligheter för företag att påskynda digitalisering och automatisering", säger Chris Carlstead, chef för partnerskap och allianser på Thomson Reuters. "När våra kunder står inför en omvärld där både krav och teknik ständigt förändras, är Thomson Reuters prioritet att förse dem med den innehållsmöjliggjorda tekniken för att hjälpa dem att lyckas. Genom att kombinera Thomson Reuters ONESOURCE Indirect Tax och Pageros Smart Business Network, lanserar vi ett nytt och unikt erbjudande på marknaden som gör det möjligt för våra kunder att ligga i framkant när det gäller att digitalisera sina processer och skapa effektiva system för efterlevnad av regler avseende indirekt skatt.”
 

För frågor, vänligen kontakta:

Oscar Wegland
CMO

oscar.wegland@pagero.com

Om Pagero

Pagero erbjuder ett Smart Business Network som kopplar ihop köpare och säljare världen över för automatiserad och säker kommunikation av affärsdokument (orders, faktura, betalningsfiler) i enlighet med lokala regler. Vårt öppna nätverk, i kombination med ett stort utbud av appar, hjälper våra kunder att effektivisera sina köp- och säljprocesser samt dra nytta av korrekta och tillförlitliga data – oberoende av affärssystem. Läs mer på www.pagero.com

Om Thomson Reuters

Thomson Reuters is a leading provider of business information services. Our products include highly specialized information-enabled software and tools for legal, tax, accounting and compliance professionals combined with the world’s most global news services – Reuters. For more information on Thomson Reuters, visit tr.com and for the latest world news, reuters.com.