Sigrun Hjelmquist blir invald i Azelios styrelse

Azelio stärker sin styrelse genom att välja in Sigrun Hjelmquist. Sigrun tillför erfarenhet från bland annat tiden som VD för Ericsson Components AB och styrelseuppdrag för Sandvik AB, Handelsbanken AB och E.ON Sverige AB.   

Sigrun Hjelmquist har en gedigen erfarenhet från bland annat 20 år på Ericsson på ett antal seniora positioner, senast som verkställande direktör på Ericsson Components AB. Efter sin tid hos Ericsson var hon med och grundade riskkapitalbolaget BrainHeart Capital KB och har sedan 2005 huvudsakligen ägnat sig åt styrelsearbete. Sigrun är för närvarande styrelseledamot i fyra noterade bolag samt ledamot av IVA samt Styrelsekollegiet. Bland tidigare uppdrag kan nämnas styrelseledamot i Handelsbanken AB, Sandvik AB och E.ON Sverige AB och ordförande i Almi Invest Stockholm och FourierTransform AB.

För ytterligare information, kontakta:

Jonas Eklind – VD
Email: jonas.eklind@azelio.com
Tel: 070-940 35 80

Om Azelio

Azelio är ett publikt svenskt bolag, specialiserade på Stirling-baserade energilösningar med termisk energilagring för produktion av hållbar el vid behov. Teknologin är revolutionerande för sin flexibilitet att verka i system med andra förnybara lösningar och för sin unika förmåga att lagra energin under lång tid för produktion av hållbar el under 13h vid nominell effekt, till en låg kostnad. Bolaget har drygt 100 anställda med huvudkontor i Göteborg och produktion i Uddevalla och utvecklingscenter i Göteborg och Åmål, samt internationella kontor i Kina, Spanien och Marocko. Sedan starten 2008 har bolaget investerat över en miljard kronor i teknisk utveckling av Stirlingmotorn och energilagret. I juni 2018 bytte företaget namn från Cleanergy till Azelio och i december 2018 noterades bolaget på Nasdaq Stockholm First North. FNCA Sweden AB, +46(0)8-528 00 399, info@fnca.se, är Certified Adviser.