Spotlight välkomnar Curasight

Idag är den första dagen för handel i forskningsbolaget Curasight, ett danskt kliniskt fas II-bolag baserat på över ett decennium av forskning vid Rigshospitalet och Köpenhamns universitet.

Curasight har utvecklat koncept för PET-avbildning baserat på receptorn Upar, en känd biomarkör för canceraggressivitet. Konceptet är grunden för Curasights teknologi, uTRACE®, Som kan identifiera cancer och tumöraggressivitet, tumörinvasion och bildandet av cancermetastaser. Genom denna avbildning underlättar Curasights teknologidiagnos och val av cancerbehandling.

Curasights VD Ulrich Krasilnikoff kommenterar “Det kapital som vi nu fått kommer att finansiera slutförandet av en terapeutisk preklinisk studie i hjärncancer och en klinisk fas III-bildstudie i hjärncancer med målet att erhålla FDA-godkännande och kommersialisera uTRACE®-plattformen”

“Life science-sektorn är mycket viktig för vår framtid och ekonomi. Tillgång till kapital för danska life science-bolag som Curasight är avgörande och det är ett nöje att se att Spotlight är en del av att underlätta det. Jag ser fram emot att följa dem på deras resa.” Katrine Hoff, Head of Danish Market.

Presskontakt
Jenny Sondal, CMO Spotlight
+46 70 7749303, js@spotlightstockmarket.com
OM SPOTLIGHT

Spotlight är marknadsplatsen där investerare och tillväxtbolag möts. Hos oss är det enklare och tryggare för bolagen att vara noterade. Vi erbjuder en helhetslösning som ökar synligheten för våra bolag genom unika mediesamarbeten. Investerare får genom Spotlight möjlighet att bli delägare i över 170 tillväxtbolag i olika branscher från flera länder, däribland bolag som Bahnhof, Freetrailer och Synthetic MR.

spotlightstockmarket.com