Baker McKenzie legal rådgivare till BNP Paribas and Carnegie vid Re:NewCells riktade nyemission om 324 miljoner SEK

Re:NewCell har genomfört en riktad nyemission om 324 miljoner SEK till svenska och internationella institutionella investerare, inklusive de befintliga aktieägarna H&M och Girincubator. Teckningskursen fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande.

Re:NewCell är ett flerfaldigt prisbelönt svenskt teknikföretag som grundades 2012 av innovatörer från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Genom sin patenterade process kan Re:NewCell återvinna cellulosahaltigt textilavfall, såsom bomullskläder, och omvandla det till materialet Circulose® som kan användas som råvara till viskos och lyocell.

BNP Paribas and Carnegie agerade Joint Bookrunners. Baker McKenzie agerade legal rådgivare till BNP Paribas and Carnegie med ett internationellt kapitalmarknads-team bestående av Joakim Falkner, Stefan Balazs, Johanna Flink och Henric Roth i Stockholm, Adam Farlow och Charles Farnsworth i London samt Paul DePasquale från skatte-teamet i New York.

Kontakt
Joakim Falkner, advokat, partner, solicitor, head of Capital Markets – Europe, Middle East & Africa, Baker McKenzie
Tfn: 08-566 177 80
E-post:
joakim.falkner@bakermckenzie.com

Om Baker McKenzie
Baker McKenzie är en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik.  Sedan 1949 har Baker McKenzie tillhandahållit kvalificerade juridiska tjänster till flera av världens mest framstående företag, organisationer och offentliga institutioner. I dag har Baker McKenzie drygt 13 000 medarbetare på 77 kontor i 46 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 miljöledningssystem och verksamheten är klimatneutral sedan 2020www.bakermckenzie.com