SelectImmune Pharma

SelectImmune Pharma

Pris per aktie
15 SEK
Minsta investering
- SEK
Pre money value
87,5 MSEK
Bransch
Biotech
Lista
Spotlight
Emissionsvolym
27,5 MSEK
Teckningsperiod
27 maj - 11 jun
Första handelsdag
26 jun
Teckningsåtagande
-
Garantiåtagande

Bakgrund

SelectImmune Pharma är ett innovativt biotech-bolag med fem väl dokumenterade strategier för infektionsbekämpning utan antibiotika. Forskargruppen bakom innovationerna har upptäckt nya molekyler som selektivt stärker det nyttiga immunförsvaret, så att patienten själv kan bekämpa sina infektioner. I en era av sviktande antibiotikabehandling är dessa framsteg enligt Bolaget ytterst angelägna och viktiga att föra ut till patienter som behöver nya läkemedel.

Bakterier som vänner och fiender

”Farliga” bakterier orsakar sjukdom genom att ”lura” kroppen till överdrivna, skadliga immunförsvar. ”Snälla” bakterier utvecklar istället en fredlig samexistens med sin värd. SelectImmune Pharma utvecklar läkemedel för att minska det överdrivna immunförsvaret mot farliga bakterier och utvecklar parallellt molekyler från snälla bakterier för att återställa balansen i kroppens immunförsvar, så att patienten själv kan läka infektionen.

Bolagets upptäckter skyddas av fem nya patentfamiljer. Läkemedelsprojekten har enligt Bolaget bred potential att adressera viktiga medicinska behov. Marknaderna för infektionsbehandling bedöms vara stora, både nationellt som internationellt.
Bolagets affärsidé är att utveckla de nya läkemedlen till klinisk proof-of-concept och en för Bolaget värdemaximerande punkt innan de säljs vidare eller licensieras ut till aktörer inom läkemedelsindustrin.

Bolagsnyheter

Social media

Detta bolag har för närvarande ingen twitterkoppling.