Calmark presenteras på Småbolagsjakten som sänds live den 27 november

Under teckningsperioden för Calmarks emission, som pågår 15 – 29 november, deltar bolaget på flera event i syfte att attrahera nya investerare. På onsdag är det dags för Småbolagsjakten.

Anna Söderlund, VD på Calmark kommer att presentera bolaget på investerareventet Småbolagsjakten i Stockholm den 27 november. Vid Småbolagsjakten deltar 12 intressanta småbolag under tre pass där Calmark kommer upp på scenen vid 17:55. Investerare kan antingen vara med på plats i Stockholm eller titta på livesändningen i Facebookgruppen Aktier – Småbolagsjakten eller på Direkts youtube-kanal.

Läs mer om Småbolagsjakten och anmäl dig för att delta på plats i Stockholm här!

Calmark befinner sig i slutfasen av det första utvecklingsprojektet för produkten Neo-Bilirubin som kan diagnosticera risken för gulsot hos nyfödda. Parallellt pågår uppbyggnaden av produktionslinor och organisation för att säkerställa en snabb lansering och försäljningsstart direkt efter att CE-märket är på plats vid årsskiftet.

För mer information om Calmark Sweden AB, vänligen kontakta:

Anna Söderlund, VD
Telefon: +46 70 213 25 35
E-post: anna.soderlund@calmark.se 
www.calmark.se 

Calmark Sweden AB är ett medicintekniskt bolag som utvecklar en patientnära analysmetod (PNA) med enklare och snabbare provtagningar av medicinska tillstånd hos nyfödda. Den unika testplattformen, som består av en avläsare och engångsprodukter, beräknas vara redo för lansering under 2020, då tre viktiga patientnära tester introduceras. Fram till 2030 beräknar WHO att det kommer födas 1,5 miljarder barn i världen. I västvärlden medför införandet av PNA-tester stora besparingar och kortare vårdkedjor. I mindre utvecklade sjukvårdssystem bidrar produkten till att rädda liv. Calmark siktar på att bli den globala ledaren och att långsiktigt erbjuda alla relevanta tester för nyfödda oavsett var i världen de föds. B-aktien är noterad på Spotlight Stock Market och handlas under namnet CALMA B. Läs mer om Calmark på www.calmark.se.