Cecilia Lindwall utsedd till ny VD för Veg of Lund

Styrelsen i Veg of Lund har utsett Cecilia Lindwall till ny VD för bolaget. Hon efterträder Thomas Olander, som kvarstår som ledamot i bolagets styrelse. Cecilia Lindwall har ett tydligt uppdrag att leda bolaget in i nästa fas, kommersialisering av Veg of Lunds potatismjölk som kommer att säljas under varumärket DUG®. Cecilia Lindwall har haft ledande befattningar i stora livsmedelsbolag, senast som marknadschef inom Skånemejerier och innan dess i motsvarande roller inom bland annat Orkla Foods och Mars Nordic. Cecilia Lindwall är utbildad civilekonom från Lunds universitet. Hon tillträder uppdraget som VD senast den 30 juni 2021.

”Veg of Lunds VD, Thomas Olander, lämnar över stafettpinnen till Cecilia Lindwall. Det sker när Veg of Lund står inför den viktiga lanseringen av bolagets potatismjölk och Thomas och styrelsen gör bedömningen att Veg of Lund nu har behov av en VD som har starkt marknadsdriv och bred global erfarenhet från sälj- och affärsutveckling. Cecilia uppfyller de krav och förväntningar styrelsen har på en VD som ska ta bolaget till nästa nivå i vår tillväxtstrategi”, säger Torbjörn Clementz, styrelseord­förande i Veg of Lund.

”Jag ser fram emot att tillsammans med Veg of Lunds styrelse fortsätta att utveckla bolaget utifrån den fina plattform som byggts upp. Med min bakgrund med ansvar för att bygga såväl organisation som varumärken i globala livsmedelsbolag ser jag stora möjligheter att framgångsrikt lansera DUG® och andra nya växtbaserade livsmedel som är baserade på bolagets unika patent och kunskap om protein i potatis”, säger Cecilia Lindwall.

”Som en av Veg of Lunds grundare har Thomas mycket förtjänstfullt byggt ett bra bolag, vilket inkluderar framtagning och lansering av smoothie-produkter under varumärket My Foodie®. Vidare har Thomas tagit fram varumärkeskoncept och plan för ­lanseringen av potatismjölken under varumärket DUG®, en produkt som nyligen fick specialpris i den internationella tävlingen World Innovation Awards. Vi har honom att tacka för att Veg of Lund har en stabil industriell och finansiell grund och därmed kan starta försäljningen av DUG® i slutet av första halvåret 2021. Thomas kommer att kvarstå som VD fram till dess att Cecilia tillträder sitt nya uppdrag, vilket sker senaste den 30 juni”, säger Torbjörn Clementz.

”Det har varit en intensiv period de senaste åren, som inkluderat börsnotering, coronapandemi och utveckling av det som kommer att bli en viktig produkt för Veg of Lund. Jag kommer att behålla mitt ägande och fortsatt delta i bolagets utveckling genom min roll som styrelseledamot,” kommenterar Thomas Olander.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Veg of Lund AB
Torbjörn Clementz (styrelsens ordförande)

Telefon: 0708 690 788
E-post: torbjorn.clementz@vegoflund.se

 

Denna information är sådan information som Veg of Lund är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontakt­persons försorg, för offentliggörande den 30 mars 2021, kl. 08:30 CET.
 

Om Veg of Lund
Veg of Lund är ett livsmedelsutvecklingsföretag med rötter i forskning vid Lunds universitet. Bolaget har en unik och patenterad metod för att producera en värmestabil vegetarisk emulsion bestående av potatis och rapsolja. Veg of Lund har lanserat My Foodie® som sin första produkt, vilken säljs hos aktörer inom dagligvaruhandel i Sverige och Storbritannien. Sedan den 10 februari 2020 är bolagets aktier noterade på Nasdaq First North Growth Market under ticker VOLAB. Läs mer på www.vegoflund.se. Eminova Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser och kan kontaktas via telefon: 08-684 211 10 eller e-post: adviser@eminova.se.