Veg of Lund får US-patent som skyddar bolagets växtbaserade potatisdryck

Amerikanska patentverket (USPTO) har meddelat Veg of Lund AB att de avser att godkänna patentansökan ”Vegan potato emulsion” som definierar bolagets unika vegetabiliska mjölkalternativ. Det innebär att det kommande patentskyddet täcker den amerikanska marknaden.

Veg of Lunds patentportfölj har stärkts genom beskedet från USPTO som avser bolagets veganska dryck baserad på en kombination av potatis, rapsolja och ett vegetabiliskt protein i form av en emulsion. Drycken säljs under varumärket DUG i flera europeiska marknader.

 

”Vi noterar med tillfredställelse att ett patent blir godkänt även på amerikanska marknaden för våra unika vegetabiliska mjölkalternativ”, säger professor Eva Tornberg, grundare av och styrelseledamot i Veg of Lund.

 

Veg of Lund har motsvarande aktiva patentansökningar i Australien, Kina, Indien, Japan, Thailand, Sydkorea, Hong Kong och Förenade Arabemiraten. Patent för det vegetabiliska mjölkalternativet har redan godkänts i Sverige, Europa och Canada.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Veg of Lund AB (publ)

Helene Nielsen, verkställande direktör

Tel: +46 732 22 76 35

E-post: helene.nielsen@vegoflund.se

 

 

Om Veg of Lund

Veg of Lund AB (publ) utvecklar, marknadsför och säljer växtbaserade livsmedel som möter konsumenternas krav på smak och hållbarhet. Veg of Lund har sina rötter i forskning vid Lunds universitet och bolagets affärsidé är att använda sin kunskap, egna patenterade metoder och innovativa lösningar för att utveckla och sälja välsmakande, klimatsmarta och närproducerade produkter baserade på potatis. Veg of Lund erbjuder alternativ till mejeriprodukter (mjölkdryck) och mellanmål (smoothies) samt utvecklar köttalternativ. Bolagets produkter säljs under varumärket DUG till konsumenter, restauranger och matföretag i Sverige, Schweiz, Danmark, Tyskland, England och Irland. Bolaget har ambitionen att expandera framför allt i Europa och Asien. Aktien är noterad på Nasdaq First North och handlas under namnet VOLAB. Läs mer på ir.vegoflund.se. Mangold Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser och kan kontaktas via telefon: 08-5030 15 50 eller e-post: ca@mangold.se.