Veg of Lund gör avtryck på kaffefestivaler

Kaffefestivalen i Frankfurt gav mersmak. På fredag drar Swiss Coffee festival i Zürich igång och då är Veg of Lund på plats med den växtbaserade potatisdrycken DUG Barista. ”Vi fick ett så positivt bemötande från Tyskland förra veckan, det är verkligen roligt att se att våra produkter uppskattas i kaffet”, säger Helene Nielesen, Director of International Sales på Veg of Lund.

Veg of Lund satsar hårt på att bli det naturliga alternativet för professionella baristor. Kaffefestivalen i Frankfurt var därför ett naturligt strategiskt val för bolaget. ”Vi kom hem med en massa ny energi och många leads från både distributörer, men även från enskilda baristor som vill samarbeta. Att det nu går att köpa vår potatisdryck på Velivery i Tyskland gör det enklare för oss att nå ut både till HoReCa-marknaden, men även till konsumenter. Vi är helt unika om vår potatisdryck och det faktum att den både är allergivänlig, fri från gluten och låg sockerhalt gör att vi slår många andra på fingrarna”, fortsätter Helene Nielsen.

 

Nästa år är planen att stå på Amsterdam Coffee Festival och då även presentera potatisbaserad grädde till HoReCa-marknaden. ”Det är roligt att känna att vi har råg i ryggen och att vi rör oss framåt. Det stärker vårt fokus på internationell expansion”, kommenterar Fredrik Carling, vd på Veg of Lund.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Veg of Lund AB (publ)

Fredrik Carling, verkställande direktör

Tel: 0703 12 19 42

E-post: fredrik.carling@vegoflund.se

 

 

Om Veg of Lund

Veg of Lund AB (publ) utvecklar, marknadsför och säljer växtbaserade livsmedel som möter konsumenternas krav på smak och hållbarhet. Veg of Lund har sina rötter i forskning vid Lunds universitet och bolagets affärsidé är att använda sin kunskap, egna patenterade metoder och innovativa lösningar för att utveckla och sälja välsmakande, klimatsmarta och närproducerade produkter baserade på potatis. Veg of Lund erbjuder alternativ till mejeriprodukter (mjölkdryck) och mellanmål (smoothies) samt utvecklar köttalternativ. Bolagets produkter säljs under varumärket DUG till konsumenter, restauranger och matföretag i Sverige, Schweiz, Danmark, England och Irland. Bolaget har ambitionen att expandera framför allt i Europa och Asien. Aktien är noterad på Nasdaq First North och handlas under namnet VOLAB. Läs mer på ir.vegoflund.se. Mangold Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser och kan kontaktas via telefon: 08-5030 15 50 eller e-post: ca@mangold.se.