Christian Gyllenberg blir ny CFO på GPX Medical

Christian Gyllenberg tillträder rollen som ny Chief Financial Officer på GPX Medical AB (publ) den 1 januari 2022 i linje med bolagets successionsplanering. Urban Ottosson, nuvarande CFO i GPX Medical, fortsätter sitt strategiska arbete i styrelsen för GPX Medical.  

Christian Gyllenberg har tidigare arbetat med revision och som Business Controller i verksamhetsnära roller på företag inom olika branscher som till exempel EY, Attendo och DHL. Christian har ett stort intresse av att vara med och bygga upp bolag från grunden, att se till att de finansiella verktygen är på plats för att underlätta för resten av verksamheten i ett tillväxtskede.

”Vi är glada över att få välkomna Christian till GPX Medical. Christian har värdefulla kunskaper och erfarenheter för rollen och kommer med sitt engagemang och driv vara en viktig del av GPX Medicals tillväxtresa framåt. Inom business och sales controlling har han haft fokus på att skapa en lönsam affär och jag ser att Christian kommer kunna bidra till vår kommersialiseringsfas där han kommer att arbeta för god lönsamhet i affären”, säger Hanna Sjöström, vd på GPX Medical.

”Det ska bli väldigt spännande att få vara med på GPX Medicals tillväxtresa framåt, från ett noterat bolag till kommersialisering och marknadslansering av NEOLA®, bolagets medicintekniska produkt för kontinuerlig lungövervakning av för tidigt födda barn. Produkten som GPX Medical utvecklar, NEOLA®, ligger mig varmt åt hjärtat och är något som jag brinner lite extra för,” säger Christian Gyllenberg, tillträdande CFO på GPX Medical.

Christian Gyllenberg startar sitt uppdrag den 1 januari 2022.

För ytterligare information, kontakta:

Hanna Sjöström, vd GPX Medical, tel: 0760-10 71 16, e-post: hanna.sjostrom@gpxmedical.se

____________________________________________________________________________

GPX Medical AB (publ) utvecklar medicinteknisk utrustning för kontinuerlig övervakning av lungorna hos för tidigt födda barn. Omedelbar detektion av komplikationer ger möjlighet till tidig behandling och förbättrad vård.  Den patenterade teknologin är baserad på en spektroskopisk metod utvecklad vid Lunds universitet i Sverige. Metoden har även potential för diagnostik av bihålor. Bolaget grundades år 2016 som ett helägt dotterbolag till Gasporox AB (publ) och är noterat på NASDAQ First North Growth Market (ticker: GPXMED). Se mer på www.gpxmedical.se. Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, tel: +46 (0)8-528 00 399, e-post: info@fnca.se