CTEK CS ONE utsedd till bästa batteriladdare av Auto Express

Batteriladdaren CS ONE från CTEK, det ledande globala varumärket inom laddningslösningar för fordon, har utsetts till Bästa Batteriladdare av Storbritanniens mest sålda motormagasin, Auto Express.

Efter en serie rigorösa tester, utförda av Auto Express mot en tuff checklista på 80 punkter, slutade CTEK CS ONE i topp med ett femstjärnigt betyg. 

I testerna mätte Auto Express hur lång tid det tog för varje enhet att ladda upp ett urladdat batteri till 80 procents laddning, vid vilken nivå ett fordon ska kunna starta. De utvärderade också på vilket sätt varje enhet laddade, och hur låga laddningsnivåer det kunde ladda från; tittade efter gnistor vid felaktig användning och EMC (elektromagnetisk kompatibilitet); bedömde instruktioner; tittade på sladdar, klämmor och de batterityper som enheten kan hantera och slutligen bedömdes även enhetens pris.

Genom dessa tester ville Auto Express undersöka vilken batteriladdare som bör finnas i våra garage denna vinter, eftersom, som de själva uttrycker det, “att ha en bra laddare redo att använda när det behövs är en försiktighetsåtgärd väl värd att investera i”. 

“CTEK var banbrytande när de lanserade sin flerlägesladdning, som så många konkurrenter nu har anammat, men den nya 8A-laddaren CS ONE är en imponerande produkt som återigen tar utvecklingen framåt.” Auto Express fortsätter med att förklara hur CS ONE:s laddningslägen fungerar i bakgrunden för att leverera det batteriet behöver, ”tack vare adaptiv laddning som upptäcker tillstånd, storlek och typ av batteri. Den känner till och med av polaritet, och eftersom båda klämmorna är svarta spelar det ingen roll hur du ansluter den. En app ger tillgång till Recond- och Supply-lägen.” 

Gary Brown, produktchef för CTEK säger: ”Vi är så stolta över att ha toppat Auto Express tester ännu en gång, den här gången med vår revolutionerande CS ONE. Det är ett glädjande betyg på CTEK:s banbrytande tillvägagångssätt för produktutveckling – ett tillvägagångssätt som håller oss i absolut framkant när det gäller fordonsladdningsteknik och som även ger ett erkännande av den betydande innovation och det engagemang som har lagts ned i utvecklingen av denna revolutionerande laddare. CS ONE är utan tvekan den smartaste laddaren vi någonsin gjort! Det är den enda laddaren i världen med fullt adaptiv APTOTM-laddningsteknik och det är det smarta valet för bilägare som vill hålla sitt bilbatteri i optimalt tillstånd, inte bara för vintern, utan året runt.”

CS ONE lanserades i september 2021 och dess patenterade adaptiva laddningsteknik (APTOTM) kontrollerar vilken typ av batteri du har – blysyra eller litium (12V LiFePO4), mäter batteriets hälsa och anpassar sedan laddningen för att få batteriet att fungera med optimal kapacitet. CS ONE gör dessutom laddningen enkel med polaritet- och gnistfria klämmor och justerar laddningen automatiskt i varma eller kalla förhållanden. Den har även en nedräkningsindikator som visar hur lång tid det tar innan batteriet är fulladdat och när du kan starta fordonet. Den kostnadsfria CTEK-appen låser upp ytterligare funktioner, som “RECOND” för att återställa batteriets hälsa, “WAKE UP” för litiumbatterier (12V LiFePO4) med underspänningsskydd (UVP) eller för att återuppliva djupt urladdade bly-syrabatterier, och ‘SUPPLY’ för att omvandla CS ONE till en strömförsörjningsenhet. 

CS ONE lämpar sig för användning på bilar, motorcyklar, fritidsfordon, skåpbilar och båtar, och är enkel att använda då det inte finns några laddningslägen att välja mellan. Anslut bara till batteriet, så sköter CS ONE resten automatiskt. Det är den ultimata batteri- och underhållsladdaren och kan lämnas ansluten till batteriet på obestämd tid för att säkerställa att ditt fordon alltid är redo. 

För mer information besök www.ctek.com

Presskontakt

Katharine Parker, Group Communications Manager

Tel: +44 (0)7974 141266

E-mail: katharine.parker@ctek.com

Om CTEK

CTEK med huvudkontor i Vikmanshyttan i Dalarna är internationellt ledande inom batteriladdningslösningar, huvudsakligen för fordon.

Företaget utvecklar en rad olika produkter för fordonsbranschen, från 12V & 24V-laddare till laddningslösningar för elfordon.

Produkterna säljs via globala distributörer och återförsäljare, till fler än 50 av världens ledande fordonstillverkare samt genom laddningsoperatörer, fastighetsägare och andra organisationer för att ge tillgång till el-laddningsinfrastruktur.

CTEK har en unik kultur baserad på en passion för innovation. Företaget har ett djupt rotat engagemang för att stötta övergången till en hållbar transportsektor, genom att leva efter branschledande ESG-standarder. 

Mer information om CTEK finns på www.ctek.com