Danska bokmässan Bogforum blev en succé för Hoi Publishing

Bogforum 2023 i Köpenhamn slog alla rekord med över 39 000 besökare. För Hoi Publishing i Danmark blev det också ett rekordår.

Förlagets monter var större än någonsin förr. 60 kvm som fyllts med böcker och för första gången med en egen scen. 18 uppskattade programpunkter bidrog också till att det danska förlaget tredubblade sin försäljning på bokmässan i jämförelse med föregående år.

Bland framträdandena av förlagets författare på de egna scenen kan särskilt nämnas releasen av Having it all av Dorothee Gnädinger, en viktig bok om livsförutsättningarna för kvinnliga ledare där läsarna får ta del av råd och erfarenheter från de som har tagit sig ända till toppen. En handbok för kvinnor i karriären och samtidigt ett starkt budskap om vad som behöver förändras i nordiskt näringsliv. Boken kommer förlaget arbeta brett med i Sverige, Danmark och även internationellt.

Även rocktrummisen Jan Lysdahl var på plats för att prata om självbiografin Et hammerfedt liv vilket väckte mycket uppmärksamhet.

För första gången hade Hoi också författare som framträdde på Bogforums officiella scener. Emma Ribbing gästade Den Lilla Scenen, pratade om sin nyutkomna barnbok Alla vill vara rymdraketen (dubbellansering i Sverige och Danmark samtidigt) och bjöd upp barnen till dans. Louise H. A. Trankjær blev intervjuad på Balkongscenen om den både älskade och dissade genren Romantik där hennes böcker har rönt stora framgångar.

”Det här var det starkaste bokmässa vi har gjort hittills och engagemanget från författarna och besökarna var mycket fint att se. Teamet och jag är mer än nöjda”, säger Kathrine Frich, VD Hoi Danmark.

”Det var fantastiskt roligt att få vara på plats och ta del av ett riktigt fint progran och vårt stora danska utbud av titlar. Jag uppskattade särskilt alla samtalen med författarna och deras intresse för vad vi nu håller på att skapa. Hoi kommer framöver kunna bidra till att betydligt fler duktiga författare blir utgivna i två länder eller flera”, konstaterar Lars Rambe, VD Hoi Publishing.

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA

Lars Rambe, VD Hoi Publishing

+46 709 369080

Hoi Publishing är Sveriges ledande hybridförlag med en starkt digitaliserad verksamhet. I nära samarbete med författarna ger Hoi årligen ut omkring 200 titlar i olika genrer genom en hybridmodell (den unika och väletablerade Hoi-modellen) där förlag och författare delar risker och möjligheter. Hoi eftersträvar en bred och växande katalog av rättigheter med god lönsamhet för både förlag och författare. Med varumärken i form av imprints såsom Kunskapshuset Förlag, Lusthuset Förlag, Lilla Hoi, Tallbergs Förlag och Hoi Audio är förlaget väletablerat på den svenska marknaden och i ett par segment även marknadsledande. Förlaget har även två dotterbolag i Danmark med växande utgivning i flera genrer. Bolagets vision är att utveckla förlagsbranschen i Norden och på sikt i andra länder på författarvänliga villkor som ger många fler chansen att bli författare och att därigenom sprida god litteratur för ett starkt och demokratiskt samhälle.