Den polska apotekskedjan Rossmann lanserar DUG

Från och med oktober 2023 kommer Rossmann att börja sälja DUG i Polen. Rossmann är Polens största apotekskedja med ett mycket noggrant utvalt sortiment av hälsosam mat och inför lanseringen har de lagt en order på Veg of Lunds två varianter av den växtbaserade potatisdrycken, DUG Original och DUG Barista.

Rossmann är en apotekskedja som verkar i Tyskland, Polen, Tjeckien, Ungern, Turkiet och Albanien. Företaget har funnits i Polen sedan 1993 och har över 1700 butiker över hela landet. Lanseringen kommer att ske i 50 butiker och baserat på försäljningsresultatet kan DUG potatisdryck eventuellt utökas till hela kedjan.

 

“Det är mycket glädjande att Rossmann väljer att lansera DUG. Kedjan har en stark marknadsposition i Polen och att vår dryck kommer att säljas i deras butiker innebär att vi har en fantastisk möjlighet att nå ut till många nya konsumenter”, säger Fredrik Carling, vd för Veg of Lund.

 

Veg of Lund har ett kontrakt med en tillverkare i norra Tyskland som levererar till marknader i norra Europa.

 

“Med Rossmann följer vi vår strategi att lansera med ledande, kvalitetsmedspelare som positionerar Veg of Lunds produkter som en del av nästa generation av växtbaserad mat. Med en framgångsrik lansering finns det förutsättningar för ytterligare ordrar. Rossmanns omfattande och betydande lansering vittnar om relevansen och möjligheterna med DUG-konceptet och stärker vår fokus på internationell expansion”, kommenterar Fredrik Carling.

  

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Veg of Lund AB (publ)

Fredrik Carling, verkställande direktör

Tel: 0703 12 19 42

E-post: fredrik.carling@vegoflund.se

 

 

Om Veg of Lund

Veg of Lund AB (publ) utvecklar, marknadsför och säljer växtbaserade livsmedel som möter konsumenternas krav på smak och hållbarhet. Veg of Lund har sina rötter i forskning vid Lunds universitet och bolagets affärsidé är att använda sin kunskap, egna patenterade metoder och innovativa lösningar för att utveckla och sälja välsmakande, klimatsmarta och närproducerade produkter baserade på potatis. Veg of Lund erbjuder alternativ till mejeriprodukter (mjölkdryck) och mellanmål (smoothies) samt utvecklar köttalternativ. Bolagets produkter säljs under varumärket DUG till konsumenter, restauranger och matföretag i Sverige, Schweiz, Danmark, England och Irland. Bolaget har ambitionen att expandera framför allt i Europa och Asien. Aktien är noterad på Nasdaq First North och handlas under namnet VOLAB. Läs mer på ir.vegoflund.se. Mangold Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser och kan kontaktas via telefon: 08-5030 15 50 eller e-post: ca@mangold.se.