Hoi Publishing publicerar Dogge Doggelitos musikbiografi

Efter 40 år i rampljuset släpper Dogge Doggelito i augusti en bok om sitt mångsidiga liv som artist. Boken ges ut på Kunskapshuset Förlag, en del av Hoi Publishing.

Douglas ”Dogge Doggelito” León är en pionjär inom den svenska hiphopen. Sedan 90-talet har han varit en av våra mest populära rappare, som frontfigur i The Latin Kings och senare som soloartist. Än idag är han aktiv och fick som bevis på det ta emot Cornelisstipendiet 2022. Genom åren har han samarbetat med några av Sveriges största artister, från Lill-Babs till Håkan Hellström.

Som tidigare kommunicerats har Dogge också investerat i Hoi Publishing i samband med börsintroduktionen förra året och förlagsengagemanget omfattar såväl två bokutgivningar som kommande läsfrämjande aktiviteter.

Om att förstå ursprung och artistskap

Douglas ”Dogge Doggelito” Léon, född 24 juli 1975, började rappa i norra Botkyrka, där han bor kvar än idag. För honom har det alltid varit viktigt att minnas sitt ursprung. Förutom ett liv med fattigdom, sorger och missbruk bär han också med sig det djupa arvet från Caribien genom sin pappa och arvet från Skåne och Bohuslän genom sin mamma.

– Där finns visorna från västkustens stenlandskap, den konstnärliga ådran från min bohuslänska mormor och pianomusiken från min skånska morfar. Tillsammans har de blivit pusselbitar som jag använt mig av för att förstå mitt ursprung och artistskap, säger Dogge.

En bok om svensk musikhistoria

Med den här boken görs en unik djupdykning i svensk musikhistoria, som berör både den svenska hiphopens utveckling och dess påverkan på musiken idag. Boken berättar också varför Dogge blivit känd som artisten som alltid tackar ja, och hur han utvecklat en ny livsfilosofi med ett öppet sinne samtidigt som han lyckas behålla sin integritet. Dogge Doggelito – Det här är bara början utkommer 21 augusti 2023 på Kunskapshuset Förlag.

– För oss var det självklart att samarbeta med “hiphopens svenska gudfader”. När Kunskapshuset Förlag släpper Dogges musikbiografi får läsaren en unik upplevelse där Dogge för första gången berättar med egna ord i bokform om sitt artistliv, säger Lars Rambe, förlagschef på Kunskapshuset Förlag och VD på Hoi Publishing AB.

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA

Lars Rambe, VD Hoi Publishing

+46 709 369080

Hoi är ett modernt bokförlag som kombinerar styrkan hos ett traditionellt förlag med större frihet, mer delaktighet och bättre villkor för författaren. Vi letar ständigt efter manus med litterära och kommersiella kvaliteter. Välkommen till oss, som läsare, författare eller aktieägare.