Noteringsaktuella KILIARO tar nytt grepp på marknaden för bildmaterial med en dela-mindre-approach.

Stockholmsbaserade Kiliaro som snart noteras på NASDAQ First North går emot strömmen när det gäller bildhantering. Med sin egenutvecklade plattform fokuserar företaget på Slow Social, en växande trend som verkar för ett lugnare och mera medvetet förhållningssätt till det digitala livet. Användarna förväntas vara aktiva i småskaliga och tidsbesparande mini-communities som värnar integritet och hög säkerhet. Kiliaro står inför en notering på NASDAQ First North den 17:e september med en teckningsperiod för nyemission som tog sin start den 23 augusti.

Det svenska innovationsbolaget Kiliaro positionerar sig som en progressiv fototjänst som vänder på begreppen och vill verka för ett relevant delande av bilder via den egenutvecklade plattformen med samma namn. Man vill lansera begreppet Slow Social och bidra till ett mer fokuserat förhållningssätt till delandet av bildmaterial i syfte att bidra till ökad autenticitet och en ökad medvetenhet om värdet av tid. 

Med Kiliaro’s plattform kan man dela bilder i slutna sällskap och fokusera på event snarare än på maximal spridning. En unik feature är den egenutvecklade automatiska bilddelningen som medger mindre knapptryckningar och snabbare hantering för den enskilde användaren. Användaren kan koncentrera sig på innehållet och ignorera allt övrigt. Förenklat kan man beskriva tjänsten som ett multifunktionellt fotoalbum med en rad finesser. 

Produktutvecklingen har fortskridit i hög takt under det senaste året och man lanserar nu bolaget på NASDAQ First North under hösten och genomför samtidigt en nyemission som initialt tillför bolaget 20,7 MSEK före avdrag. Bolaget beräknas i dagsläget vara värt 37 MSEK. Teckningen för nyemissionen tog sin start den 23 augusti. Se länk till prospektet nedan.
 
– Vi ser verkligen fram emot att ta vårt bolag nästa nivå tillsammans med våra nuvarande och nya aktieägare. Vi har strävat mot teknisk perfektion under flera års tid och känner nu att vi är redo att möta marknaden med större kraft än någonsin. Vi är övertygade att vårt koncept ligger helt rätt i tiden, säger Elie Komo, VD för Kiliaro AB och fortsätter:

 

– Ändamålen för bilddelning har förflyttats och det som tidigare var menat som en social möjlighet har nu kommit att uppfattas som kommersiell exploatering från de stora aktörerna. Vi vill att våra användare skall känna att de vinner tillbaka makten över sin tillvaro på ett sömlöst, säkert och enkelt sätt. Lägg till detta att vi ser en utveckling mot att människor vill sakta ner och reflektera mera genom att skapa sig mer rörelseutrymme i tid. Det här är vårt sätt att försöka göra världen till ett lite bättre ställe genom att skapa ett tidsmässigt och kvalitativt starkare socialt utbyte för våra användare. 
 
För mer information och prospekt, vänligen se denna länk; https://kiliaro.com
 

För kontakt och mer info, vänligen kontakta; 
Elie Komo, VD
Mail: elie@kiliaro.com
Telefon: 072 – 333 30 26

Kiliaro AB är ett svenskt innovationsbolag och utvecklare av kvalificerade applikationer för bildhantering med automatisk delning, lagring och chatfunktionalitet med fokus på integritet och säkerhet. Bolaget bildades av Arian Bahrami och 3 medgrundare och har sitt säte i Stockholm, Sverige. Läs mer på www.kiliaro.com