OssDsign tecknar flerårigt avtal med Premier, Inc.

Uppsala, Sverige, 2 april – OssDsign AB (publ.) meddelar idag att bolaget har tilldelats ett nytt gruppavtal (GPO) för ben- och benersättningsprodukter med Premier, Inc., ett ledande amerikanskt företag för förbättring av hälso- och sjukvård som samlar cirka 4 350 amerikanska sjukhus och vårdgivare samt fler än 300 000 andra leverantörer och organisationer. Avtalet gäller för en period av tre år.

Från och med den 1 juli 2024 ger avtalet Premier-medlemmar möjlighet att, efter eget godtycke, dra nytta av specialpriser och villkor som förhandlats fram av Premier för OssDsigns nanosyntetiska bengraft OssDsign Catalyst®.

"Vi är mycket glada över att ha tilldelats ett långsiktigt avtal med Premier för vårt innovativa syntetiska bengraft. Det är ett tydligt erkännande av vårt produkterbjudande och avtalet öppnar dörren till ett stort, värdefullt nätverk som i sin tur ger många fler sjukhus och patienter tillgång till OssDsign Catalyst", säger Morten Henneveld, VD, OssDsign.

OssDsign Catalyst är ett nanosyntetiskt bengraft som stimulerar bildandet av frisk benvävnad vid ryggradsfusioner. Transplantatet består av en patentskyddad nanokristallin struktur som resorberas och ersätts av ny och frisk benvävnad i kroppen. Tolvmånadersresultat från den kliniska studien TOP FUSION, som publicerades i den vetenskapliga tidskriften Biomedical Journal of Scientific & Technical Research (peer-reviewed), visar en fusionsfrekvens på 93 % samt förbättringar av livskvalitet och smärta efter operation med OssDsign Catalyst.

Premier är ett företag som arbetar med att förbättra hälso- och sjukvården och samlar cirka 4 350 amerikanska sjukhus och sjukvårdssystem, samt fler än 300 000 andra vårdgivare och organisationer. Genom att tillhandahålla integrerade data- och analysverktyg, avancerade samarbetsmöjligheter, leveranskedjelösningar, samt konsulttjänster med mera, möjliggör Premier bättre vård och behandlingsresultat till en lägre kostnad.

 

 

För mer information, vänligen kontakta:

Morten Henneveld, VD, OssDsign AB
Tel: +46 73 382 43 90, email: morten.henneveld@ossdsign.com

Certified Adviser

Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ)

Om OssDsign

OssDsign är en utvecklare och global leverantör av nästa generations ortobiologiska produkter. Baserat på banbrytande materialvetenskap utvecklar och marknadsför företaget produkter som stödjer kroppens egen läkningsförmåga och ger patienterna det liv de förtjänar tillbaka. Företaget har en stark närvaro på den amerikanska marknaden. OssDsigns aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm, Sverige.