Red Reserve satsar på nya rekordspelet Fortnite – kontrakterar några av världens bästa spelare

– Vårt nya lag är i absoluta världstoppen och är ett led i vår strategi att skapa ett av världens starkaste varumärken inom e-sport. Fortnites popularitet kommer att attrahera sponsorer och partners och vi ser med stort intresse fram emot vårt engagemang och vår satsning i Fortnite, säger Patrik Andersson, CEO Red Reserve.

Den nyligen lanserade Fortnite-mobilappen blev bästsäljare i 13 länder på mindre än 24 timmar efter releasen och håller topplacering bland de fem bästa i tolv andra länder. När den spanske Youtubern ”elrubius” streamade Fortnite i mars i år slog han rekord med 1,1 miljoner tittare.
– Fortnite har på kort tid blivit oerhört populärt både i Sverige och i resten av världen. För Red Reserve är det ett styrkebesked att snabbt knyta till sig och kontraktera några av världens bästa och mest meriterade spelare, säger Patrik Andersson.

Fortnite spelas med upp till fyra spelare som samarbetar på olika uppdrag som utspelas på slumpmässigt genererade kartor. Spelet går ut på att samla in resurser, bygga befästningar som kan hjälpa till att bekämpa stormar och skydda överlevande samt konstruera vapen och fällor för att kunna delta i strid mot zombievarelser.

Med ett Fortnite-lag fortsätter Red Reserve sin ambition med att skapa ett av världens starkaste varumärken inom e-sport. Sedan Community Entertainment förvärvade Red Reserve i februari i år har man också kontrakterat ett av världens bästa Hearthstonelag. Sedan tidigare har man ett av världens bästa Call of Duty-lag och ett ungt lovande Counter-Strike-lag.
– Vi arbetar hårt för att skapa de bästa förutsättningarna på den internationella e-sportscenen. Nu har vi starka lag i flera e-sporter och vi har färdplanen klar för hur vi ska bli ett av världens absolut starkaste varumärken inom den enormt växande e-sportvärlden, säger Olav Törnblom, vd för Community Entertainment.

För ytterligare information kontakta:
Patrik Andersson, CEO Red Reserve, tfn +46 769-47 73 66, e-post: patrik@redreserve.org
Olav Törnblom, vd Community Entertainment, tfn +46702–190 406,
e-post: olav@comentab.se 
www.comentab.se
www.redreserve.org

Community Entertainment´s business concept today focuses on further developing and commercializing our service-producing questionnaire software, primarily for online quizzes in our wholly owned subsidiary Million Mind Sweden Technology AB. We have products and services that are aimed at entertainment, enlightenment / marketing and education sectors.
Red Reserve is, thanks to the acquisition and merger with Community Entertainment, Scandinavia’s (and probably in Europe) first listed e-sports company. Red Reserve today has successful teams in Counter Strike and Call of Duty (ranked top five in the world).