Sjutton ICA Maxibutiker i östra Sverige öppnar för Veg of Lunds växtbaserade dryck DUG

Veg of Lunds nya växtbaserade dryck, DUG®, finns nu i sortimentet hos 17 ICA Maxi-butiker i Stockholmsområdet, Uppsala och på Gotland. Butikerna blir ett viktigt tillskott till de pionjärer som sedan i maj säljer DUG i Stockholm och Skåne. Totalt har dessa ICA Maxi-butiker omkring en halv miljon kunder varje vecka som nu erbjuds ett hållbart alternativ till animalisk mjölk och andra växt­baserade drycker.

John Seaton, försäljningschef Sverige på Veg of Lund, ser att konsumenterna tar väl emot DUG®:
”Det är inte förvånande att intresset är stort, kategorin med växtbaserade livsmedel växer kraftigt och DUG står för allt kunderna efterfrågar idag såsom klimatsmart, veganskt till 100 procent och allergenfritt. Lanseringen hittills visar att konsumenterna vill ha fler alternativ i mejerihyllan och vår krämiga och välbalanserade potatisbaserade dryck möter deras förväntningar. Vi har utvecklat en produkt som uppfyller många krav som medvetna kunder ställer på växtbaserade livsmedel ur smak-, hälso- och klimatperspektiv. Vi är glada för den positiva responsen i den initiala lanseringen och när nu ICA Maxi Öst samt ytterligare tio ICA-butiker – däribland Sveriges största butik – ansluter i veckan är vi extra förväntansfulla på hur det stora antalet konsumenter tar emot vår nya produkt.

ICA har ett gediget hållbarhetsarbete och vi är en av de 17 lokala ICA Maxi-handlarna som har gått samman för att stärka och utveckla sortimentet med hållbara och populära livsmedel”, säger Fredrik Röhr, ICA Maxi Vasa i Södertälje. ”Jag är tacksam över samarbetet vi har med Veg of Lund och ser fram emot att från nästa vecka sälja DUG, som en av ICA Maxi-butikerna i region Öst, vilken även innefattar Stockholm, Uppsala och Gotland.”

”Vi har en bra produkt som vi är stolta över. Smak och det låga klimatavtrycket har imponerat på såväl konsument- som expertpaneler. Vårt val att använda potatis som bas gör att vi har en superhållbar dryck. Potatisen behöver inte mycket alls för att växa och frodas. Det gör den superhållbar i jämförelse med andra grödor som sojabönor, mandel eller havre. För att inte tala om mejeriprodukter”, säger Thomas Olander, VD för Veg of Lund.

DUG finns i tre smaker: Original, Barista och Unsweetened. Mer information om klimatavtryck och vilka återförsäljare som erbjuder DUG finns på den nya webbplatsen, dugdrinks.com. Här har Veg of Lund samlat all information om de olika versionerna, dess klimatavtryck, näringsvärde och all den genialitet som finns i valet av potatis.
 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Veg of Lund AB
Thomas Olander (VD)
Telefon: 070-935 98 63
E-post: thomasolander@vegoflund.se

 

Om Veg of Lund
Veg of Lund utvecklar unika växtbaserade livsmedel som möter konsumenternas krav på smak och hållbarhet. Bolaget har rötter i forskning vid Lunds universitet och äger patenterade metoder för att utveckla nya matkategorier inom den snabbväxande marknaden för växtbaserade livsmedel. Veg of Lunds klimatsmarta och smakrika produkter säljs i Europa och Asien under varumärkena DUG® och MyFoodie®. Bolagets aktier noterade på Nasdaq First North Growth Market under ticker VOLAB. Läs mer på ir.vegoflund.se. Eminova Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser och kan kontaktas via telefon: 08-684 211 10 eller e-post: adviser@eminova.se.