Svenska bildtjänsten Kiliaro expanderar till åtta marknader samtidigt

Kiliaro växlar nu upp rejält och lanserar appen på åtta nya marknader. Målet är att göra det enklare för fler människor att lagra och dela bilder på millisekunden.

Efter ett expansivt år med börsnotering och nya tekniska uppdateringar i appen, tar den svenska bildtjänsten Kiliaro nästa steg i expansionsplanen och rullar ut tjänsten på åtta nya marknader. Bland de nya marknaderna finns Estland, Turkiet och Ryssland samt hela Norden. Målet med expansionen är att användare på fler platser utanför Sverige ska se enkelheten i att lagra och dela bilder med varandra. Förutom de nordiska språken finns appen nu översatt till engelska, estniska, ryska och turkiska, vilket kommer öppna upp nya möjligheter framåt för bolagets tillväxt. 

Turkiet är en tillväxtmarknad med hög internetpenetration och har en befolkning på cirka 90 miljoner invånare med stark närvaro i sociala medier. I och med etableringen på den turkiska marknaden har Kiliaro anställt lokal personal för att accelerera expansionen via b2b partnerskap och b2c marknadsföring.

– Vi ser en beteendeförändring när det kommer till bildhantering. Vår tjänst erbjuder ett helt nytt sätt att lagra och dela bilder direkt från mobilen. Nu vill vi låta användare på fler marknader testa tjänsten för att upptäcka den enorma smidigheten det innebär, säger bolagets VD, Elie Komo.

Även om Kiliaro vänder sig till alla som fotograferar och lagrar bilder i mobilen så ser de redan nu att tjänsten blivit extra viktig för ungdomar. Studenter är en primär målgrupp för Kiliaro. Efter lanseringen med Mecenat i Sverige har bolaget etablerat nya samarbeten med samtliga studentorganisationer i Norden.

– Vi erbjuder ett nytt sätt att socialisera kring bilder i en vardag där gränsen mellan sociala medier och verkligheten suddas ut. Samtidigt gör vi stora satsningar på integritet och hållbart välmående genom att eliminera de destruktiva faktorerna som påverkar oss negativt i de stora publika sociala plattformarna som finns på marknaden idag, säger bolagets VD Elie Komo.

Om Kiliaro Kiliaro startades 2015 och är ett svenskt tech-bolag som tillhandahåller en social bildgalleri-app med tillhörande molnlagringstjänst. Tjänsten gör det möjligt att automatiskt spara och dela bilder och mediefiler, samt möjliggör social integration kring innehållet. Kiliaro är noterat på Nasdaq First North Growth Market, med kortnamnet KILI.