TopRights teknologi tar Rhenguldet till en lysande föreställning

Ljusteknikföretaget TopRight Nordic har fått uppdraget att utrusta scenkläder, till Rhenguldet på Göteborgsoperan, med ljusteknologin elektroluminiscent. Ordervärdet är 40 Tsek.

”Att Göteborgsoperan väljer vår teknologi i uppsättningen av Rhenguldet visar på den breda potentialen och kreativa möjligheterna i EL teknologin”, säger Anders Myrbäck, VD på TopRight Nordic.

Genom att integrera ljusteknologin elektroluminiscens (EL) i scenkläder skapar man effektfulla kontraster med dramatiska uttryck och förstärker t ex rollfigurers karaktär.

Teknik och konst möts och förstärker publikens upplevelse. Det här innovativa sättet att skapa effekter är något som Göteborgsoperan har anammat.
   
  
”Vår partner i Kina, ELLIGHTING har mångårig erfarenhet av att utrusta scenkläder med EL som ljusteknologi. De levererar bl a alla scenkostymer i Disney’s Paint The Night Parade.

http://www.ellighting.com
    
   
Fakta BRIGHT Attention® från TopRight Nordic:
Nya innovativa sätt att synas och öka uppmärksamheten. Böjbara ljuspaneler, animerade dekaler och levande skyltfönster är lösningar med unika exponeringsmöjligheter.

Vi erbjuder unika lösningar för att skapa uppmärksamhet. Ljus är en av de viktigaste faktorerna för att fånga och rikta uppmärksamhet. Med lövtunna, böjbara ljuspaneler som integreras i plagg gör vi spektakulära och unika kundanpassade lösningar. Dessa kan utformas som belysta delar i kläder, gjutas till ansiktsmasker och scenverktyg som lysande svärd.

Om operahuset Göteborgsoperan
Göteborgs Operan invigdes 1994 och ligger vid Lilla bommen i Göteborgs hamn. Här ryms opera, modern dans, musikal och konsert under ett och samma tak.

Läs mer på www.toprightnordic.com

Styrelsen för TopRight Nordic AB (publ) bedömer att informationen i detta pressmeddelande är av kurspåverkande karaktär.

TopRight Nordic
TopRight Nordic arbetar med modern glas- och ljusteknologi som förbättrar säkerheten på vägarna, hjälper varumärken att synas på nya sätt och förvandlar traditionella exponeringsytor till interaktiva upplevelsefönster. TopRight Nordic AB (publ) är ett publikt aktiebolag noterat på NGM börsen.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Anders Myrbäck, VD för TopRight Nordic AB (publ) på 0703-32 30 07 eller via mail, anders.myrback@toprightnordic.com 

TopRight Nordic AB (publ)
Taptogatan 6
115 26 Stockholm +46(0)8 530 300 50
www.toprightnordic.com

TopRight skapar nya möjligheter med modern ljusteknik och digitalt glas.

Fler artiklar om TopRight Nordic AB