A Life’s Worth: Magnus Ernströms självbiografiska skildring från Bosnienkriget blir internationell teveserie

Yellowbird, en del av Bainjay Nordic, meddelade idag att de i samarbete med Arte France och Viaplay Content Distribution kommer att släppa A Life’s Worth, en ny internationell teveserie i sex delar om Bosnien-kriget på 1990-talet och den svenska FN-bataljonens svåra uppdrag där. Teveserien bygger på och är inspirerad av Magnus Ernströms bok Ett halvt år, ett halvt liv utgiven av Hoi Publishing. Hoi Agency representerar Magnus och boken med avseende på de globala bokrättigheterna och förväntar sig stort internationellt intresse.

Denna svenskproducerade teveserie baserad på verkliga händelser och inspirerad av Magnus Ernströms upplevelser som soldat i den svenska FN-bataljonen såsom dessa skildras i hans bok Ett halvt år, ett helt liv har skrivits av Mona Masri och Oliver Dixon med Ahmed Abdullahi som regissör. Bland skådespelarna återfinns Edvin Ryding, Maxwell Cunningham, Erik Enge, Toni Prince och Johan Rheborg med flera. Jakob Feeney, VD på Yellowbird, är exekutiv producent och Maida Krak är producent.

Hoi Publishing som utgivande förlag kommer att lansera pocketversionen av Ett halvt år, ett helt liv i Sverige i samband med att teveserien släpps.

Hoi Agency, en del av Hoi Publishing AB, arbetar aktivt med representationen av sina författare och kommer nu gå vidare i syfte att säkra försäljning av bokrättigheterna till de utländska förlag som kan vara intresserade. De första kontakterna har varit positiva.

“A Life’s Worth är en personlig skildring av de utmaningar som möter de som bokstavligen befinner sig under beskjutning och i stridens hetta. Inspirerad av verkliga händelser är detta en av de starkaste teveserier vi har producerat med filmatiseringen av livet för soldaterna i den svenska FN-truppen under en brinnande konflikt. En historia som också fördjupar sig i kärlekens och vänskapens dynamik i en maktlös situation”, säger Maida Krak, Producent på Yellow Bird.

“Det här är en berättelse som behöver nå så många som möjligt, särskilt som den är en stark påminnelse om hur sårbar vår europeiska kontinent kan vara. Med konflikten som bakgrund lyser den oändliga styrkan i den mänskliga själen igenom, i djup resonans med aktuella världshändelser, nu mer än någonsin tidigare. På Arte arbetar vi oförtrutet för att presentera tankeväckande innehåll till vår publik och den här samproduktionen visar hur viktigt vi tycker att det är att sprida starka berättelser”, säger Alexandre Piel, Head of Drama på Arte.

“Magnus bok är redan en bästsäljare hos oss och vi gratulerar honom varmt till den här stora framgången. Det här visar också potentialen i vår agentverksamhet i Hoi Agency liksom satsningen på Script46 där vi just letar efter möjligheter att ta bok till film. Jag ser nu personligen fram emot att prata med de utländska förläggare som vill ta del av den här stora möjligheten när denna dramatiska och angelägna teveserie kommer sändas i många länder”, säger Lars Rambe, VD för Hoi Publishing och ansvarig för Hoi Agency.

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA

Lars Rambe, VD Hoi Publishing

+46 709 369080

Hoi är ett modernt bokförlag som kombinerar styrkan hos ett traditionellt förlag med större frihet, mer delaktighet och bättre villkor för författaren. Vi letar ständigt efter manus med litterära och kommersiella kvaliteter. Välkommen till oss, som läsare, författare eller aktieägare.