Calmark Sweden

Calmark Sweden

Pris per aktie
4,60 SEK
Minsta investering
- SEK
Pre money value
24,9 MSEK
Bransch
Medtech
Lista
Aktietorget
Emissionsvolym
23 MSEK
Teckningsperiod
25 maj - 11 jun
Första handelsdag
6 jul
Teckningsåtagande
-
Garantiåtagande

Bakgrund

Calmark grundades av Mathias Karlsson och Sofia Hiort av Ornäs år 2007 och har sedan starten varit inriktat mot vård av nyfödda.

Bolagets befintliga lösning bygger på tio års forskning och branscherfarenhet. Verksamheten inleddes med klinisk forskning och Mathias Karlssons PhD-avhandling på syrebrist hos nyfödda barn och biomarkören LDH, för att sedan utvecklas till ett bolag med verksamhet riktad mot patientnära diagnostik.
Bolaget har sedan dess bearbetat olika mätinstrument och målsättningen är att påbörja produktion av produkter för mätning av LDH, glukos och bilirubin under Q4 2019. Calmarks verksamhet är inriktad på att förbättra hela vårdkedjan med minskat lidande för patienterna, sparad tid och kostnader inom vården och göra stor skillnad i de delar av världen där sjukhuslaboratorium saknas.

 

Mathias Karlsson, grundare

Calmark grundar sig på de erfarenheter som jag fick under mitt första jobb som färdig läkare på en barnklinik i Stockholm. Under min första journatt som ensam läkare på hela kliniken, gick akutlarmet från förlossningen vid 04-tiden. När jag springer in på förlossningen, så håller personalen upp dörrarna för mig och då vet man att det är bråttom. Väl inne på förlossningsrummet möts jag av en stor personalstyrka, en rädd och ledsen nybliven pappa och en liten bebis som är blå i färgen och inte klarar av att andas själv.

Det gick då upp för mig hur få objektiva mätmetoder och vettiga beslutstöd det faktiskt finns utvecklade för den nyfödda patienten.

Min forskning visade att förhöjda värden av LDH (Laktatdehydrogenas), ett enzym som finns i kroppens alla celler, kunde påvisa kritisk sjukdom. Det fanns dock inte någon produkt på marknaden som kunde mäta detta på ett patientnära och snabbt sätt. Detta blev grunden till Calmark, som jag grundande tillsammans med civilingenjören Sofia Hiort af Ornäs.

Efter en tio år lång resa finns nu en stor kunskap uppbyggd i Bolaget om patientnära diagnostik, produktutveckling och marknaden. Calmark vill förena de kvalitativa krav som ställs på patientnära diagnostik här hemma i Sverige med de kriterier som krävs för att patientnära diagnostik ska fungera globalt. Företagets fokus är att utgå från barnets medicinska behov och utifrån detta skapa produkter som erbjuder en helhetslösning för den första veckan av ett barns liv.

Bolagsnyheter

Social media

Detta bolag har för närvarande ingen twitterkoppling.