Christoffer Tell ny CFO för Simris Alg

Den 1 mars tillträder Christoffer Tell som CFO för Simris Alg. Tell har mer än 10 års erfarenhet inom ekonomi och finans, bland annat som CFO för Global Gaming.

”Vi har arbetat ihop de senaste månaderna och jag är mycket glad att få in Christoffer i teamet på riktigt. Hans kompetens och erfarenhet är klockren för Simris Alg och den utveckling vi har framför oss. Det blir ett jättelyft för oss på alla sätt och vis,” kommenterar VD Fredrika Gullfot.

Christoffer Tell är ekonom med inriktning mot redovisning och controlling och började sin yrkesbana som revisor på revisionsbyrå. Han blev därefter rekryterad till ekonomichef på Examec, ett tillverkande företag, och senare som CFO för spelbolaget Global Gaming. På Global Gaming ansvarade han bland annat för implementeringen av IFRS och bolagets notering på Nasdaq First North. Christoffer kommer senast från egen konsultverksamhet inom redovisning, rådgivning och affärsutveckling.

Christoffer Tell tillträder som CFO för Simris Alg den 1 mars 2021 på konsultbasis. Ledningsgruppen kommer därmed utgöras av VD Fredrika Gullfot, CMO Daphne Jaeschke och CFO Christoffer Tell. Rekryteringen är ett led i att stärka bolaget inför den strategiska verksamhetsutveckling som kommunicerades i samband med bokslutskommunikén för 2020.

För mer information, vänligen kontakta: 
Fredrika Gullfot, VD Simris Alg AB
Tel: +46 (0)761 345 474, email: gullfot@simris.com
 

Om Simris Alg AB (publ)
Simris Alg är ett flerfaldigt prisbelönat pionjärföretag som utvecklar bioaktiva ämnen från odlade alger. Bolaget har som mål och affärsidé att rädda hotade marina livsmiljöer genom att tillverka råvaror från odlade mikroalger, istället för från fisk och andra havslevande djur. Verksamheten bedrivs inom tre områden: SIMRIS BIOMIMETICS (hudvård och läkemedel), SIMRIS NOVEL FOODS (nya livsmedel), och konsumentvarumärket SIMRIS som riktar sig till en global marknad inom lifestyle, beauty och wellness. Simris Algs aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market med kortnamn SIMRIS och ISIN-kod SE0008091664. Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB, telefon 08-503 015 50 och epost ca@mangold.se.