ESEN eSports lanserar ny plattform för turneringsspel

E-sportsbolaget ESEN eSports AB (“ESEN eSports” eller “Bolaget”) meddelar idag att man nu lanserar en ny plattform, utvecklad för turneringsspel. Med den egna plattformen kan ESEN eSports nu anta en mer skalbar strategi och själva ta sig an hela ekosystemet kring esport.

ESEN eSports, Sveriges första renodlade publika esportbolag, meddelar idag att de nu lanserar en ny plattform utvecklad för turneringsspel. Plattformen kommer vara en naturlig del för spelare som är  intresserade av att tävla i någon av alla turneringar som Bolaget och dess samarbetspartners arrangerar. ESEN eSports egenutvecklade plattform är oberoende av vilken speltitel som turneringarna arrangeras i.

I samband med lanseringen annonserar Bolaget två nya turneringar på europeisk nivå, öppna för alla i de populära spelen Rocket League och Quake Champions.

På sikt kan Bolaget implementera en abonnemangsmodell som ska erbjuda användaren exklusiva turneringar och priser. Övriga potentiella intäktskällor som härrör från plattformen är bland annat marknadsförings-, och white label-lösningar.

– Nu när vi rullar ut den första publika beta-versionen av vår egna turnerings-plattform så innebär det att vi som e-sportbolag helt själva kan ta oss an hela ekosystemet inom esport. Vi kan nu erbjuda  en samlingsplats för deltagare, tittare, organisationer och andra marknadsaktörer, samtidigt som vi kommer att fortsätta arrangera och sända våra populära turneringar under varumärket King of Nordic, säger Joakim Stenberg, vd ESEN eSports.

Joakim Stenberg, vd ESEN eSports
+46 70 772 87 72
joakim@esenstudio.com

Simon Wallin, mediekontakt Geelmuyden Kiese
+46 70 314 7371
simon.wallin@gknordic.com

Om ESEN eSports

ESEN är ett av Sveriges största e-sportbolag med en komplett infrastruktur för e-sport vilket innefattar egen e-sportarena, eventlokal, turneringsplattform, studio och Tv-produktion med över 200 sändningar i ryggen. ESEN är experter på liveproduktion av e-sport och står bakom nordens största e-sportturnering “King of Nordic” under eget varumärke. Men tar även på sig externa produktionsuppdrag för arrangörer och spelutvecklare. 

www.kingofnordic.com