Sedermera Fondkommission agerar finansiell rådgivare till Nustay A/S inför planerad publik nyemission och notering på Spotlight Stock Market

Sedermera Fondkommission och Nustay A/S (”Nustay”) meddelar idag att parterna har ingått ett samarbete avseende en planerad publik nyemission och notering på Spotlight Stock Market. Nustay är ett danskt bolag inom hotellbokningsmarknaden som erbjuder sina kunder ett nytt bokningskoncept. Nustay har en vision att bli den bästa, mest disruptiva och mest innovativa hotellbokningsplattformen i världen. Bolagets innovativa och avancerade hotellbokningsplattform har varit under utveckling sedan 2014 och är idag online, aktiv och har visat sin förmåga att hantera kunder över hela världen. Bolaget har ett exceptionell starkt team med bland annat en styrelseordförande som sitter i styrelserna för flera nordiska storbolag, och dessutom flera viktiga avtal (bland annat med Google Hotel Ads) på plats. Nustay planerar nu en publik nyemission inför notering på Spotlight Stock Market under det första kvartalet 2019 och har inför denna nyemission erhållit teckningsförbindelser om cirka 12 MDKK. Sedermera Fondkommission agerar finansiell rådgivare och emissionsinstitut. Nordnet Bank AB kommer att agera nordisk Selling Agent och Markets & Corporate Law agerar legal rådgivare. 

Nustay är en onlineresebyrå (“OTA”) som levererar personliga hotellerbjudanden för varje registrerad användare beroende på användarens preferenser och önskad typ av vistelse. Nustay skiljer sig från konkurrerande OTA-aktörer som Booking.com och Hotels.com, genom att kombinera de bästa aspekterna av befintlig onlinebokning – ett stort hotellutbud, en utmärkt bokningsupplevelse och lägre priser än sina konkurrenter. En viktig skillnad mellan Nustay och nuvarande OTA-marknadsaktörer är Nustays förmåga att kombinera låga priser från Business-to-Business-modellen (som används av till exempel stora researrangörer som paketerar hotellrum tillsammans med flygbiljetter), med Business-to-Consumer-modellen som erbjuder ett stort utbud av hotell och on demand-bokningsförmåga direkt till konsumenterna. Bolaget benämner detta som sin hybridaffärsmodell. Denna affärsmodell är möjlig tack vare Nustays specialiserade IT-plattform, partnerskap med ledande B2B-hotelleverantörer och partnerskapsavtal med ledande B2C-hotelleverantörer som t.ex. Expedia, Priceline och Agoda. Resultatet av detta är att i en majoritet av sökningar på hotellrum är Nustay billigare än konkurrerande OTA:er.

Nustay planerar nu med Sedermera Fondkommission som finansiell rådgivare en publik nyemission och efterföljande notering på Spotlight Stock Market under det första kvartalet 2019. Det kapital som Nustay tillförs genom nyemissionen är främst avsedd att finansiera marknadsföring av bolagets hotellbokningsplattform i syfte att facilitera Nustays fortsatta tillväxt. Nyemissionen är också avsedd att finansiera övriga rörelsekostnader och ge en spridning i ägande för att bygga en bred bas av ambassadörer och potentiella nya kunder. Mer information kommer att presenteras inom kort.

”Vi är väldigt glada att arbeta med Nustay i samband med deras kommande IPO på Spotlight Stock Market. I Nustay ser vi ett bolag med ett starkt team, en gedigen grund att stå på och ett nytt och innovativt sätt att etablera sig på en lukrativ marknad. Dessutom ser vi Nustay som ett spännande tillskott på den ständigt växande nordiska kapitalmarknaden”, kommenterar Hans Nilsson, Director of Corporate Finance på Sedermera Fondkommission.

För frågor med anledning av den planerade nyemissionen och noteringen, vänligen kontakta:
Sedermera Fondkommission
Telefon: +46 (0) 40-615 14 10
E-post: info@sedermera.se

För mer information om Nustay, vänligen kontakta:
Mathias Lundoe Nielsen, VD och grundare
Telefon: +45 22 91 94 99
E-post: mln@nustay.com
Hemsida: www.nustay.com

Hemsida och sociala medier:
Hemsida: www.sedermera.se
Twitter: www.twitter.com/sedermerafk
LinkedIn: www.linkedin.com/company/sedermera-fondkommission
Facebook: www.facebook.com/sedermera
Instagram: www.instagram.com/sedermerafondkommission

Sedermera Fondkommission erbjuder tjänster för bolag som är noterade eller står inför en notering på en marknadsplats. Bolagets tjänster omfattar corporate finance, certified adviser, förvärv och företagsöverlåtelser (M&A), finansiell kommunikation, emissionshantering och likviditetsgaranti. Sedermera är en bifirma till ATS Finans AB, ett värdepappersbolag under Finansinspektionens tillsyn. Sedermeras huvudkontor finns i Malmö. Organisationen består av cirka 20 personer. Sedermera arbetar för långvariga kund- och investerarrelationer.