Stefan Blom föreslås till ny styrelseordförande – och representant för storägaren EQT föreslås ta plats i Storytel AB:s styrelse

Mot bakgrund av Rustan Pandays önskemål om att, efter elva framgångsrika år somstyrelseordförande i Storytel Group, kliva av ordförandeuppdraget och istället fortsätta stödja utvecklingen av Storytel som styrelseledamot, föreslår Storytel AB:s valberedning Stefan Blom till ny styrelseordförande. Storytel har med anledning av detta – och förordandet av Joakim Rubin som styrelseledamot och representant för EQT i styrelsen –  kallat till extra bolagsstämma vilket offentliggjorts separat idag.

Stefan Bloms långa erfarenhet från ledande positioner på Spotify är precis den bakgrund som valberedningen sökt i arbetet att föreslå en ny ordförande för att stödja Storytel AB:s fortsatta framgång och expansion. Därutöver föreslås Joakim Rubin väljas in som styrelseledamot och representant för EQT Public Value, som nyligen förvärvat 6,6 miljoner aktier i Storytel AB, vilket motsvarar nära 10 procent av aktiestocken.Sittande styrelseledamot Nils Janse har meddelat valberedningen att han frånträder styrelsen i samband med den extra bolagsstämman.

Rustan Panday, styrelseordförande i Storytel AB:
– Efter elva fantastiska år som styrelseordförande lämnar jag med glädje över stafettpinnen till Stefan Blom och välkomnar EQT som ny storägare. Jag har alltid satt en ära i att rekrytera högkvalificerade personer till Storytel och det känns därför som helt rätt läge att rotera uppdrag inom styrelsen så att dess resurser används på bästa sätt. Jag ser fram mot att fortsätta min resa med bolaget som styrelseledamot.

Storytels extra bolagsstämma äger rum torsdagen den 23 september.
En komplett kallelse har skickats ut i separat pressrelease kl 08.00 idag.
 
FNCA Sweden AB är bolagets certified adviser. FNCA kan nås på info@fnca.se samt 08-528 00 399.

För mer information, vänligen kontakta:

Dan Panas, Head of Global Communications & PR, Storytel AB
Tel: +46 70 186 52 90
Email: dan.panas@storytel.com

Om Storytel
Storytel är en av världens största abonnerade streamingtjänster för ljudböcker och e-böcker,och erbjuder lyssning och läsning av mer än 700 000 titlar i tjänsten globalt. Vår vision är att göra världen till en mer empatisk och kreativ plats, genom fantastiska berättelser som kan delas och uppskattas av vem som helst, var som helst och när som helst. Storytels streamingverksamhet verkar under varumärkena Storytel och Mofibo. Storytelsf örlagsverksamhet består av ljudboksförlaget StorySide, samt välkända nordiska förlag som Norstedts Förlagsgrupp, People´s och Gummerus. Storytel finns idag på 25 marknaderoch har sitt huvudkontor i Stockholm.