Veg of Lund får svenskt patent som skyddar bolagets växtbaserade glass

Patent- och registreringsverket (PRV) har meddelat Veg of Lund AB att myndigheten avser att godkänna bolagets patentansökan SE 2250375-9 som avser bolagets unika vegetabiliska glassalternativ. Det innebär att det kommande patentskyddet täcker den svenska marknaden.

Veg of Lunds patentportfölj har stärkts genom beskedet från PRV. Patentet avser bolagets veganska glass baserad på en kombination av bland annat potatis, fett och vegetabiliskt protein i form av en fryst emulsion. Glassen har en mycket krämig konsistens samt god smak.

 

”Vi noterar med tillfredställelse att vårt patent blir godkänt i Sverige.  Att det är baserat på en så alldaglig gröda som potatis, visar på unikitet och styrka i patentet”, säger professor Eva Tornberg, grundare av och styrelseordförande i Veg of Lund.

 

Veg of Lund har även en pågående PCT-ansökan (internationell patentansökan) omfattande samma teknologi. Bolaget har även godkänt patent i Sverige och Europa inriktad på bolagets unika växtbaserad potatisdryck (DUG®) liksom pågående patentansökningar på potatisdrycken (DUG®) i Australien, Förenade Arabemiraten, Hong Kong, Indien, Japan, Kanada, Kina, Sydkorea, Thailand och USA. Bolaget har även ett godkänt patent i Sverige som är inriktad på en potatisbaserad smoothie.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Veg of Lund AB (publ)

Fredrik Carling, verkställande direktör

Tel: 0703 12 19 42

E-post: fredrik.carling@vegoflund.se

 

 

Om Veg of Lund

Veg of Lund AB (publ) utvecklar, marknadsför och säljer växtbaserade livsmedel som möter konsumenternas krav på smak och hållbarhet. Veg of Lund har sina rötter i forskning vid Lunds universitet och bolagets affärsidé är att använda sin kunskap, egna patenterade metoder och innovativa lösningar för att utveckla och sälja välsmakande, klimatsmarta och närproducerade produkter baserade på potatis. Veg of Lund erbjuder alternativ till mejeriprodukter (mjölkdryck) och mellanmål (smoothies) samt utvecklar köttalternativ. Bolagets produkter säljs under varumärket DUG till konsumenter, restauranger och matföretag i Sverige, Schweiz, Danmark, England och Irland. Bolaget har ambitionen att expandera framför allt i Europa och Asien. Aktien är noterad på Nasdaq First North och handlas under namnet VOLAB. Läs mer på ir.vegoflund.se. Mangold Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser och kan kontaktas via telefon: 08-5030 15 50 eller e-post: ca@mangold.se.