Veg of Lund går in i Polen med distributör

I linje med uppdaterad kommersiell strategi börjar Veg of Lund nu adressera den polska marknaden genom en affärsmodell för distributörer. Den regionala partnern Hudson NAS kommer med omedelbar start att adressera livsmedelstillverkning, kaféer och detaljhandelskedjor med den europeiska patenterade DUG-potatisdrycken.

"Avtalet med Hudson NAS markerar fortsättningen på den uppdaterade affärsmodellen där distributörs- och licenspartnerskap kommer att vara hörnstenar för företagets tillväxt framöver. Jag ser fram emot att ha erfarna och engagerade resurser på plats i Polen, levererade av vår nytillträdda polska distributör", säger Fredrik Carling, VD för Veg of Lund.

Hudson NAS förser sina kunder med hög expertis, kunskap och erfarenhet inom FMCG. De har ett brett utbud av FMCG-tillverkare som de representerar både från Europa och USA. Företaget är baserat i Łódź, nära Warszawa.

"Vi är övertygade om att det finns en potentiell marknad för DUG Potatisdryck i Polen. DUG är en hållbar dryck med en välbalanserad kombination av smak och krämighet. Polen är redo för DUG och vi är glada över att ha fått en innovativ partner i Veg of Lund", säger Slawomir Olejniczak, VD för Hudson NAS.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Veg of Lund AB (publ)

Fredrik Carling, verkställande direktör

Tel: 0703 12 19 42

E-post: fredrik.carling@vegoflund.se

Om Veg of Lund

Veg of Lund AB (publ) utvecklar, marknadsför och säljer växtbaserade livsmedel som möter konsumenternas krav på smak och hållbarhet. Veg of Lund har sina rötter i forskning vid Lunds universitet och bolagets affärsidé är att använda sin kunskap, egna patenterade metoder och innovativa lösningar för att utveckla och sälja välsmakande, klimatsmarta och närproducerade produkter baserade på potatis. Veg of Lund erbjuder alternativ till mejeriprodukter (mjölkdryck) och mellanmål (smoothies) samt utvecklar köttalternativ. Bolagets produkter säljs under varumärket DUG till konsumenter, restauranger och matföretag i Sverige, Schweiz, Danmark, England och Irland. Bolaget har ambitionen att expandera framför allt i Europa och Asien. Aktien är noterad på Nasdaq First North och handlas under namnet VOLAB. Läs mer på ir.vegoflund.se. Mangold Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser och kan kontaktas via telefon: 08-5030 15 50 eller e-post: ca@mangold.se.