Veg of Lund går in i Tyskland med partnerdistributör

I linje med Veg of Lunds uppdaterade försäljningsstrategi adresseras nu den tyska marknaden genom en affärsmodell som går via en distributör. Den regionala partnern CCP AG kommer, med start omedelbart, att vända sig till livsmedelsindustrier, kaféer och detaljhandelskedjor med europapatenterade DUG potatisdryck.

“Avtalet med CCP AG markerar starten på vår uppdaterade affärsmodell där distributörs- och licenspartnerskap kommer att vara hörnstenar för företagets tillväxt framåt. Jag ser fram emot att ha erfarna och dedikerade resurser på plats i Tyskland, levererade av vår nyutnämnda tyska leverantör”, säger Fredrik Carling, vd för Veg of Lund.

 

CCP AG grundades 2004 och marknadsförde och sålde ursprungligen importerad chilipeppar från Sydafrika. Under åren har de vuxit i räckvidd och innehar idag en produktportfölj för livsmedelsindustrin, detaljhandeln och catering i hela Tyskland med varumärken och kvalitetsprodukter inom det vegetariska segmentet. CCP AG kommer nu att bilda en division som fokuserar på att introducera DUG potatisdryck. Företaget är baserat i Kleinosheim, nära Frankfurt.

 

”DUG potatisdryck är svaret på alla frågor som andra växtbaserade mjölkalternativ hittills lämnat obesvarade. Den är hållbar, regional och övertygar med en välbalanserad kombination av smak och krämighet. Vi är glada över att ha fått en innovativ partner i Veg of Lund och att kunna lansera deras produkter i Tyskland, efter deras framgångsrika introduktion i Sverige och Storbritannien”, säger Hanna Koglin, försäljnings- och marknadschef på CCP AG.”

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Veg of Lund AB (publ)

Fredrik Carling, verkställande direktör

Tel: 0703 12 19 42

E-post: fredrik.carling@vegoflund.se

 

 

Om Veg of Lund

Veg of Lund AB (publ) utvecklar växtbaserade livsmedel som möter konsumenternas krav på smak och hållbarhet. Baserat på sitt ursprung i kunskap, egna patenterade metoder och innovativa lösningar, Bolagets affärsidé bygger på att utveckla och sälja välsmakande, klimatsmarta och närproducerade produkter baserade på potatis. Veg of Lund har sina rötter i forskning vid Lunds universitet och produkterna säljs i Europa och Asien under varumärket DUG. Bolagets patenterade metod för att producera en stabil växtbaserad emulsion, bestående av potatis och rapsolja, utgör basen i Bolagets produkterbjudande. Utifrån denna livsmedelsbas erbjuder Bolaget produkter inom tre livsmedelssegment: mejerialternativ (mjölk, gräddprodukter, glass och yoghurt), mellanmål (smoothies), och matlagningsprodukter. Livsmedelssegmenten mejerialternativ, som går under varumärket DUG, och mellanmål, som går under varumärket DUG Smoothie, är fullt kommersialiserade. Veg of Lunds vision är att bli en ledande aktör på den internationella marknaden för växtbaserade livsmedel genom att tillhandahålla innovativa produkter för hälso- och miljömedvetna konsumenter. Aktien är noterad på Nasdaq First North och handlas under namnet VOLAB. Läs mer på ir.vegoflund.se. Mangold Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser och kan kontaktas via telefon: 08-5030 15 50 eller e-post: ca@mangold.se.