We aRe Spin Dye tecknar samarbetsavtal med Superdry

Idag undertecknade We aRe Spin Dye (WRSD) AB (publ) (“WRSD”) ett samarbetsavtal med Superdry plc. Superdry är ett modemärke med global distribution och mycket ambitiösa hållbarhetsmål – där We aRe SpinDye hoppas kunna spela en viktig roll för att uppnå dessa mål.

– Vi har varit i dialog med varandra under en längre tid och nu ligger pusselbitarna på plats för att kunna jobba konkret framåt, säger Andreas Andrén och fortsätter:

– Det är naturligtvis oerhört positivt för oss att Superdry har så ambitiöst ställda och tydliga hållbarhetsmål. Med vår unika expertis inom hållbar infärgning av återvunnen polyester känner vi att vi har en mycket tydlig position som samarbetspartner till Superdry.

Superdry grundandes 2003 i Storbritannien, är idag listade på Londonbörsen och omsätter dryga 700M£. Målen satta till 2030 är högt ställda och innefattar stora satsningar på nya hållbara lösningar. Superdry säger själva på sin hemsida:

”Vår ambition är att bli det mest hållbara börsnoterade globala modevarumärket på planeten år 2030. Våra mål fortsätter att fokusera på att producera den mest hållbara produkten, samtidigt som vi skyddar vår planet och stödjer våra människor i allt vi gör. Vi kommer att göra rätt och lämna ett positivt miljöarv.”
”Att påskynda våra mål innebär att våra åtaganden överensstämmer med FN: s mål för hållbar utveckling (SDG) till 2030”

 

Viktig information

Denna information är sådan information som We aRe SpinDye (WRSD) AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 08.30 CET den 31 Mars 2021.

Om Superdry

Superdry grundades 2003 i Storbritannien och är idag noterat på London Stock Exchange. Koncernen omsätter cirka 8,2 miljarder SEK (2020) och varumärket finns representerat i 61 länder och har 241 egna butiker över hela världen. 

Superdry på the London Stock Exchange
 

Om We aRe Spin Dye

Företaget är ett svenskt cleantechföretag som tillhandahåller och erbjuder en teknik och plattform för produktion och kvalitetskontroll som gör det möjligt för spelare inom mode- och klädindustrin att avsevärt minska sin miljöpåverkan. Företagets affärsidé är att skapa en ny, hållbar och transparent standard för färgning av syntetiska textilier inom mode- och klädindustrin på ett enkelt och användarvänligt sätt.

Företagets Mentor är Mangold Fondkommission AB, som nås på telefonnummer 08-503 015 50.

För ytterligare information

Andreas Andrén, VD We aRe Spin Dye (WRSD) AB (publ), andreas@spindye.com, +46 736 79 14 75