Volvo Cars

Volvo Cars

Pris per aktie
53-68 SEK
Minsta investering
5300-6800 SEK
Pre money value
156500 MSEK
Bransch
Fordon
Lista
Nasdaq OMX Stockholm
Emissionsvolym
25000 MSEK
Teckningsperiod
19 okt - 26 okt
Första handelsdag
28 okt
Post money value
-

Bakgrund

Volvo Car Group är ett av världens snabbast växande premiumbilmärken, både sett till antal sålda bilar och omsättning, som fokuserar på design, utveckling, tillverkning, distribution och försäljning av personbilar i premiumsegmentet, nu med särskilt fokus på hållbarhet, helt elektriska bilar och direkta kundrelationer, inklusive bilabonnemang och andra nya mobilitetstjänster.

Volvo Cars bedömer också att dess unika struktur och fokuserade strategi gör koncernen till en av de aktörer so ställer om snabbast inom den globala bilindustrin, med ambitioner för mitten av decenniet som är fokuserade på elektrifiering, hållbarhet och digitalisering.

Volvo Cars grundades i Göteborg 1927 och har sitt huvudkontor där. Volvo Cars har sedan dess varit en global drivkraft för bilsäkerhet och innovation. Volvo Cars står bakom ett antal branschledande innovationer som idag är standard i personbilar över hela världen – som trepunktsbältet, sidokrockskydd, sidokrockkuddar och automatisk nödbromsning. Volvo Cars fokuserar på design, utveckling, tillverkning, distribution och försäljning av personbilar i premiumsegmentet, nu med särskilt fokus på hållbarhet, helt elektriska bilar och direkta kundrelationer, inklusive bilabonnemang och andra nya mobilitetstjänster.

Source: investors.volvocars.com

Bolagsnyheter

Social media