City Gross lanserar Veg of Lunds växtbaserade dryck DUG

Veg of Lund har tecknat avtal med Bergendahls Foods om att få leverera sin växtbaserade potatis­dryck DUG® till Bergendahls 42 City Gross-butiker i Sverige. Från oktober månad finns alla tre smaker av DUG, Original, Barista och Unsweetened, på butikshyllorna.

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier och landets bredaste sortiment av livsmedel. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och idag ägs av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.

”Avtalet med Bergendahlsgruppen/CityGross är betydelsefullt för oss och vi kommer att leverera DUG till ett hundratal Matrebellsbutiker/Matöppet runt om i Sverige. Veg of Lund har ett stort nätverk och kan nu nå ut till kunder i städer och på landsbygden, via fysiska butiker och webbutiker, säger John Seaton, försäljningschef Veg of Lund.

”De senaste veckorna har visat att kunder och konsumenter uppskattar DUG. Flera starka aktörer i Sverige, Storbritannien och Kina har beslutat sig för att inkludera vår växtbaserade dryck i sitt sortiment. Vi har dessutom stärkt vår finansiella position för att möta den växande efterfrågan, bland annat genom ökad produktion, konsumentmarknadsföring och större organisation. Jag ser även möjligheter för utökade samarbeten”, konstaterar Cecilia Lindwall, VD för Veg of Lund.

Mer information om DUG och aktuella försäljningsställen finns på dugdrinks.com.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Veg of Lund AB
Cecilia Lindwall (VD)
Telefon: 0765 014 809
E-post: cecilia.lindwall@vegoflund.se

 

Om Veg of Lund
Veg of Lund utvecklar unika växtbaserade livsmedel som möter konsumenternas krav på smak och hållbarhet. Bolaget har rötter i forskning vid Lunds universitet och äger patenterade metoder för att utveckla nya matkategorier inom den snabbväxande marknaden för växtbaserade livsmedel. Veg of Lunds klimatsmarta och smakrika produkter säljs i Europa och Asien under varumärkena DUG® och MyFoodie®. Bolagets aktier noterade på Nasdaq First North Growth Market under ticker VOLAB. Läs mer på ir.vegoflund.se. Eminova Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser och kan kontaktas via telefon: 08-684 211 10 eller e-post: adviser@eminova.se.