Dubbel vinst för Exsitec i Årets IPO

I september 2020 noterades konsultbolaget Exsitec på Nasdaq First North Growth Market – nu tilldelas bolaget Affärsvärldens pris för Årets IPO i såväl klassen kursutveckling som kvalitet.

Affärsvärlden delar årligen ut pris till de bästa börsnoteringarna i kategorierna Kursutveckling och Kvalitet fördelat på tre storleksklasser: Miljardbolag, Småbolag och Mikrobolag. I år tilldelas Exsitec båda utmärkelserna inom klassen för Småbolag.

Motivering för kategorin Kvalitet i klassen Småbolag:
“IPO-guidens jury har valt att utse Exsitec till vinnare eftersom IPO-guiden vid denna notering inte hittade några flaggor. Det är toppklass bland småbolagen. Exsitec tilldelas också juryns stora pris på grund av kombinationen inga flaggor och exceptionell kursutveckling. “

Motivering för kategorin Kursutveckling i klassen Småbolag:
“Från teckningskurs och framåt har Exsitecs aktie stigit 297 procent mer än OMXS30-index. Det är bäst i klassen och överstiger vida den genomsnittliga relativavkastningen på 67 procent för småbolag.“

Det var i september 2020 som Exsitec AB trädde in på Nasdaq First North Growth Market. Intresset var stort inför noteringen och erbjudandet, som var riktat mot både institutionella investerare och allmänheten i Sverige, var övertecknat ca 13 gånger. Sedan noteringen är kursutvecklingen 297%, enligt Affärsvärldens mätning, mätt efter relativ kursutveckling upp till 12 mån jämfört med OMXS30.

– Det är en makalös uppgång. Jag hade vid introduktionen kanske hoppats och siktat på att aktien skulle kunna stå där efter tre år. Nu tog det mindre än ett år, säger Exsitecs vd Johan Kallblad.

Exsitec har klarat sig förhållandevis bra under pandemin och första kvartalet i år steg omsättningen organiskt med 5%. Sedan noteringen har Exsitec även förvärvat bolagen Millnet B I och Woocode och ytterligare stärkt sin position på marknaden. Nyligen tog man in 120 miljoner kronor i en riktad nyemission där pengarna ska användas till kommande förvärv.

– Att kunna göra just sådant var en av anledningarna till att vi gick till börsen förutom att ge Standout en möjlig exit. Nuförtiden är det mycket enkelt och snabbt att göra riktade emissioner. Vår gjordes på ett par timmar efter att börsen stängt, avslutar Johan Kallblad.

För mer information, kontakta:

Johan Kallblad, vd
johan.kallblad@exsitec.se
 

Om Exsitec

Exsitec är specialister inom verksamhetssystem och digitalisering. Företaget hjälper kunder hitta rätt systemstöd för sin arbetsvardag samt integrerar systemen i verksamheten och är en kontinuerlig partner efter leveransen. Exsitec är specialiserade på systemstöd inom bland annat affärssystem, fakturahantering, beslutsstöd, CRM och e-handel. Verksamheten utgörs av över 300 medarbetare med kombinerad kompetens inom IT, verksamhetsstyrning och affärsutveckling. Organisationen är rikstäckande med huvudkontor i Linköping samt dotterbolag i Danmark och Norge. www.exsitec.se

Exsitec Holdings aktier är noterade på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm (ticker: EXS).
Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank, +46 8 463 83 00, certifiedadviser@penser.se.