Emma Levén blir ny koncern-CFO på FundedByMe

Emma Levén, tidigare CFO på SweDeltaco AB, blir nu en del av teamet bakom Nordens största och snabbast växande crowdfunding-plattform. Med erfarenhet inom internationell tillväxt och noterade miljöer kommer hon som Group Chief Financial Officer på FundedByMe vara en stark förstärkning inför den planerade noteringen på NGM och företagets framtida satsningar.

 

“Jag ser med förväntan fram mot att delta i arbetet för ett starkt och globalt FundedByMe. Det är ett bolag som har haft en imponerande resa de senaste åren och jag ser det som en fantastisk möjlighet att få använda min erfarenhet från internationell tillväxt till att vara en del av ett bolag som förändrar finansieringsmodellen för entreprenörer och som gör kapitalmarknaden mer demokratisk och inkluderande”, säger Emma Levén, ny koncern-CFO på FundedByMe.

Under de senaste två åren har plattformen vuxit sig större och starkare än någonsin förr  – tack vare strategiska förvärv och rekryteringar. I början av 2018 lämnade de in en ansökan om notering på handelsplatsen NGM och den kommer ske inom snar framtid. I samband med detta blir Emma Levén nu bolagets nya Group Chief Financial Officer (Koncern CFO). Utöver sin roll som CFO på SweDeltaco AB har Emma Levén tidigare varit Global Director på Cambridge University Press och både General Manager på Thorlabs och Managing Director på Thorlabs Sweden. Med detta i backspegeln har hon mycket att bidra till det fortsatt expanderande FundedByMe.

Som en del i konsolideringen har vi sökt och hittat en perfekt kandidat för koncern CFO rollen som kan vägleda bolaget i en framtida noterad miljö samt stötta vid eventuella framtida förvärv eller strategiska satsningar. Emma är enormt erfaren, kompetent och har rätt ambitioner, personlighet och drivkraft som vi på FundedByMe delar. Att hon jobbat i noterad miljö är givetvis ett stort plus och vi bedömer att Emma kompletterar vår besättning perfekt inför kommande år och bolagets kommande ambitioner”, säger Daniel Daboczy, VD på FundedByMe

Mellan åren 2016-2017 ökade FundedByMe sin omsättning med 52 procent och minskade sin förlust med hela 44 procent i linje mot att visa break-even. Under 2017 omsatte de 6,3 miljoner kronor men i och med vårens förvärv av 100 procent av aktierna i det branschledande bolaget Laika Consulting AB förväntar de sig att omsätta omkring 40 miljoner under det första gemensamma verksamhetsåret.

FundedByMe har som målsättning att bli den största aktören inom equity crowdfunding i sina regioner. Sedan 2012 har man vuxit till attraktiva marknader och företaget har nu kontor genom delägda dotterbolag på flera platser i Europa, samt i Asien. FundedByMe tog även under 2017 en topplacering under kategorin ”Alternative Finance” vid European Fintech Awards 2017, vald som en av de mest lovande europeiska FinTech företagen i Europa.

FundedByMe är Nordens största (och troligen bästa) crowdfunding plattform för equity crowdfunding. FundedByMe grundades med målsättningen att skapa framgångsrika företag med passionerade människor och har idag hjälpt över 470 bolag från 25 olika länder, samt samlat in över SEK 550 miljoner. Med över 250,000 globala registrerade investeringsmedlemmar från närmare 200 länder arbetar de obevekligt mot att bli en drivande kraft för smart finansiering i Sverige, Norden och världen över. FundedByMe har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige samt samägda partnerbolag i Dubai, Finland, Malaysia, Polen och Singapore.

För mer information om deras investeringsmöjligheter besök fundedbyme.se

Olivia Rönnlöv
CMO, FundedByMe
+46(0) 70 74 88 424
olivia@fundedbyme.com

FundedByMe är en av få ”full-service crowdfunding plattformar” som erbjuder finansieringsstöd genom equity crowdfunding. Sedan start har bolaget hjälpt mer än 470 bolag från mer än 25 olika länder och totalt samlat in över SEK 500 miljoner. Bolaget har mer än 110,000 registrerade investerar medlemmar från närmare 200 länder. FundedByMe har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige samt samägda partnerbolag i Dubai, Finland, Malaysia, Polen och Singapore. För mer information vänligen besök hemsidan: www.fundedbyme.com