Exsitec på plats 6 över de mest attraktiva och spännande arbetsgivarna 2021 – om IT-studenterna får välja

IT-studenterna har placerat konsultbolaget Exsitec bland topp 10 över attraktiva och spännande arbetsgivare 2021 genom Karriärföretagens årliga utmärkelse.

För 10:e året har Karriärföretagen har delat ut utmärkelsen Karriärföretag till Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Konsultbolaget Exsitec listas bland 100 andra bolag för 2021 års lista, tillsammans med bolag som IKEA, Autoliv, Rise, SEB och Trafikverket. 

Under våren har studenter fått rösta fram vilka företag som hamnar på topp 10, och listan kategoriseras efter följande 6 utbildningsområden hos studenterna: Ekonomer, IT, Jurister, Civilingenjör 1-2 år, Civilingenjör 3-4 år samt Högskoleingenjör. I år hamnar Exsitec på plats 6 över mest attraktiva och spännande arbetsgivarna för IT-studenter. Samtliga listor går att ta del av på Karriärföretagens webbplats.

Nedan följer en kort intervju med Mats Stegemann, People & Culture Manager på Exsitec.

Vad tror du är anledningen till att Exsitec hamnat bland topp 10?
– Vårt kontinuerliga arbete mot studenterna märks över tid. Vi deltar på mässor och arrangerar studentkvällar. Att det finns stora möjligheter tidigt i en karriär hos oss är något som vi på många olika sätt jobbar på att synliggöra för framtida medarbetare.

På vilket sätt skiljer sig Exsitec åt från andra bolag i samma bransch?
– Vår syn på företagskultur och medarbetarskap är unikt. Vi ger unga talanger stort utrymme tidigt inom vår organisation, det leder till fantastiska idéer som utvecklar vår verksamhet. 

Hur har pandemin påverkat Exsitecs förmåga att skapa relationer med studenter och universitet?
– Såklart massor. Vi har ställt om till digitala kanaler med flera nya koncept såsom digitala casekvällar, e-kaffe och andra typer av event på distans. Något rätt måste vi gjort då vi haft rekordmånga ansökningar till vårt populära traineeprogram vilket förstås är riktigt kul!

Hur ser framtiden ut på Exsitec för nyexade studenter?
– Vi kommer att fortsätta att driva både trainee- och konsultprogram för dom som är tidigt i sin karriär. Utvecklingsmöjligheterna är många efter dessa program med möjlighet att specialisera sig inom digitalisering, försäljning eller ledarskap. En riktigt spännande framtid med andra ord!

För mer information, kontakta:

Mats Stegemann
People & Culture Manager
mats.stegemann@exsitec.se

Om Exsitec:

Exsitec är specialister inom verksamhetssystem och digitalisering. Företaget hjälper kunder hitta rätt systemstöd för sin arbetsvardag samt integrerar systemen i verksamheten och är en kontinuerlig partner efter leveransen. Exsitec är specialiserade på systemstöd inom bland annat affärssystem, fakturahantering, beslutsstöd, CRM och e-handel. Verksamheten utgörs av över 300 medarbetare med kombinerad kompetens inom IT, verksamhetsstyrning och affärsutveckling. Organisationen är rikstäckande med huvudkontor i Linköping samt dotterbolag i Danmark och Norge. www.exsitec.se

Exsitec Holdings aktier är noterade på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm (ticker: EXS).
Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank, +46 8 463 83 00, certifiedadviser@penser.se.