Franska hyper-casual-utgivaren TapNation integrerar Advertys in-game-annonsteknik i flertalet spel

Den ledande in-game-annonseringsspecialisten Adverty AB (publ) kan idag tillkännage ett partnerskap med TapNation där den franska hyper-casual-utgivaren kommer att infoga Advertys sömlösa in-game-annonsformat i ett flertal av sina aktuella och kommande titlar. Beslutet följer efter en framgångsrik prövoperiod under första kvartalet, där alla nyckeltal påverkats klart positivt.

TapNation, en Parisbaserad utgivare av hyper-casual-spel, har integrerat Advertys sömlösa annonsteknik In-Play™ i flera av sina titlar och planerar även att använda Advertys unika format i andra, kommande lanseringar.

”Vi har under en längre tid varit nyfikna på sömlös annonsering inuti spel, och därför inledde vi våra första tester med Adverty i spelet Cornhole League under det första kvartalet. Efter att ha studerat effekterna av in-game-annonsering noggrant har vi kunnat konstatera ett tydligt nettolyft i alla våra nyckeltal”, berättar Vincent Férvier, VP of Monetisation på TapNation.

”Med tanke på de lovande resultat vi har uppnått hittills har vi beslutat att integrera sömlösa in-game-annonser i fler av våra titlar, med början i Web Master 3D och Rock Crawling. Om vi ser framåt så kommer vi definitivt att fortsätta lägga till in-game-annonsering i alla titlar där det passar.”

Tobias Knutsson, Advertys VD, fyller i: ”Vi är mycket glada att få hälsa TapNation välkomna till den spirande in-game-annonseringsvärlden. Efter de Cornhole League-turneringar vi arrangerat inom företaget de senaste månaderna vet vi av egen erfarenhet att deras spel håller ypperlig kvalitet. TapNation hör också till de allra största av de utgivare vi samarbetar med, vilket förbättrar våra annonsörers räckvidd ännu ett steg.

TapNation har haft en fantastisk tillväxt, med mer än 230 miljoner nedladdningar av sina spelreleaser sedan 2020. Deras titlar skänker spelglädje till flera miljoner spelare världen över varje dag.

Adverty har också nyligen inlett samarbeten med InMobi och Verizon på köpsidan, utöver de redan framgångsrika partnerskapen med PubMatic och Smaato, vilket har öppnat upp tillgången till Advertys utbud för ett brett spektrum av annonsörer och varumärken. Samtidigt har intresset för annonsformatet i spelbranschen ökat exponentiellt, med en rad nya spel som tillkommit i katalogen på sistone, i takt med att allt fler fått upp ögonen för de fördelar som in-game-annonsering erbjuder i termer av varumärkesexponering och monetärisering. Samarbetet inleds i en dynamisk tid för såväl branschen som Adverty, när intresset för annonsering inuti spel skjuter i höjden. Adverty har även nyligen inlett ett samarbete med Moat by Oracle Advertising för tredjepartsverifiering av annonser, och Advertys två patent kopplade till visningsbarhet har nyligen godkänts i USA.

För närvarande rekryterar bolaget aktivt till ett flertal roller i alla delar av verksamheten för att förstärka organisationen.

Länkar för att ladda ned iOS- och Androidversioner av spel från Apple App Store respektive Google Play finns här:

Cornhole League

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sport.cornhole
https://apps.apple.com/app/cornhole-league/id1534740597

Web Master 3D

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ouazgames.SpiderMaster
https://apps.apple.com/app/web-master-3d/id1557970162

Rock Crawling

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pinpinteam.rockcrawling
https://apps.apple.com/app/rock-crawling/id1543403353

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anders Rössel, CFO
Telefon: +46 70 867 00 20
E-post: ar@adverty.com

Denna information är sådan information som Adverty AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 6 juli 2021.

Corpura Fondkommission AB, tel. nr. +46 (0)722 52 34 51, är bolagets mentor på NGM Nordic SME.

Om Adverty
Adverty sammanför varumärken och människor genom sin revolutionerande och patenterade annonseringsteknik byggd för spel. Plattformen låter kreatörer och utvecklare monetärisera den fullständiga spelupplevelsen med icke-påträngande, lättintegrerade, sömlösa In-Play™ och In-Menu™ annonser. Adverty är grundat 2016 med kontor i Stockholm, London, New York, Madrid, Helsingfors, St Petersburg och Lviv. Mer information på www.adverty.com.