Kiliaros app förinstalleras i miljontals smartphones

I april 2022 tecknade Kiliaro ett avtal med den turkiska mobiltillverkaren Reeder om förinstalleringar på ca 100 000 Android-enheter i månaden. Nu är den tekniska integrationen klar och Kiliaro är förinstallerad i samtliga nya Reeder-telefoner på marknaden. Vilket i klara siffor betyder att Kiliaroappen kommer förinstallerad i ca 1,2 miljoner mobiler årligen.

Reeder är en av Turkiets största smartphonetillverkare. Företaget säljer cirka 1,2 miljoner mobiler varje år och är bland Turkiets största aktörer inom billiga Android mobiler. Från och med nu kommer Kiliaro att finnas som en förinstallerad app i alla nya Reedermobiler som säljs på marknaden.

En stor milstolpe för bolaget

Avtalet med Reeder är en stor milstolpe för Kiliaro och den turkiska etableringen som varit fokus för bolaget sedan årsskiftet. Efter ett par månaders tekniskt arbete går nu avtalet in i en ny, kommersiell fas.

Reeders kunder kommer få Kiliaro Premium med obegränsat utrymme i mobilen helt kostnadsfritt under 6 månader. Därefter kommer de få möjlighet att behålla premiumtjänsten och alla sina sparade filer i molnet mot betalning. Intäkterna från de användare som väljer att uppgradera kommer att delas mellan Kiliaro och Reeder.

Exponering mot miljontals androidanvändare

Kiliaro får tack vare samarbetet även möjlighet till exponering mot miljontals befintliga Reeder-användare.

– Det ska bli otroligt spännande att följa denna fas av vår etablering i Turkiet. Målet med detta samarbete är att få in fler Kiliaro-användare och framför allt fler betalande användare. Vår ambition är att genomföra 2,5 miljoner förinstalleringar på Android under de närmaste 2 åren.  Vi ser flera intressanta marknader i Asien med liknande möjligheter att etablera oss på och vi tror mycket på den här typen av etableringsstrategi, säger bolagets VD Elie Komo. 

För vidare information, vänligen kontakta:
Elie Komo, VD Kiliaro AB
Tel: +46 72 33 33 026
E-post: elie@kiliaro.com

Certified adviser
Svensk kapitalmarknadsgranskning AB
Telefon: +46 (0)11 32 30 732
E-post: ca@skmg.se

Kiliaro är en social fotogalleriapp för privatpersoner som letar efter det smidigaste sättet att lagra och dela minnen. Med Kiliaros sociala plattform får du innovativa funktioner för att dela foton och videos – direkt från ditt bildgalleri till mottagarens galleri där ni sedan kan interagera kring innehållet. Tillsammans med ett obegränsat utrymme och höga krav på integritet och säkerhet, sparas dina dyrbaraste digitala livsminnen utan att du förlorar kontrollen över dem. Kiliaro är noterat på Nasdaq First North Growth Market, med kortnamnet KILI. Läs mer på kiliaro.com