Klimators lösningar blir del av Mitsubishi Electric Automotive Americas flaggskepps- och demonstrationsfordon 2023

Idag presenteras Mitsubishi Electric Automotive America (MEAA) sitt flaggskepps- och demonstrationsfordon för 2023, som inkluderar de senaste tekniska trenderna. En av dessa är Klimators lösningar för prediktiv och detektiv information om väderförhållanden på vägarna.

Under det senaste året har Klimator samarbetat nära med MEAAs Filament Labs-team för att integrera Klimators lösningar för proaktiv information om väderförhållanden i den nya konceptbilen. Demobilen, en SUV, som är tänkt att visa upp den senaste teknologin för biltillverkare runt om i världen, kommer att visas på privata evenemang och på mässor. Den första publika mässan är Auto Tech i Detroit, USA den 7–8 juni.

"Vi har bildat ett framgångsrikt partnerskap med Klimator som gör det möjligt för vårt nya integrerade system i bilar att noggrant och snabbt upptäcka och förutsäga vägförhållandena baserat på vädret", säger Michael Horani, Director of Filament Labs på Mitsubishi Electric Automotive America. "Denna funktion förbättrar sviten av teknologier i bilen som fokuserar på att hålla våra kunder säkra och uppkopplade på vägen."

”Genom samarbetet kan vi kombinera vår nischade expertis inom vägväderdata med MEAAs omfattande kunskap inom fordonsbranschen. Vi sätter stort värde i möjligheten att visa upp hur vår data kan användas i ett fördefinierat use case, där information till föraren om halkrisk visualiseras. I detta fall får föraren information om halkrisken framför det egna fordonet i kombination med en V2X funktion med information bortanför fordonets egna sensorer.” säger Viktoria Bogren, ansvarig för affärsområdet Automotive på Klimator.

 

Om Mitsubishi Electric Automotive America, Inc. (MEAA)
Mitsubishi Electric Automotive America, Inc. (MEAA) är ett amerikanskt dotterbolag till Mitsubishi Electric Corporation, vars rötter kan spåras tillbaka till 1979 när ett försäljnings- och servicekontor etablerades för att betjäna den nordamerikanska fordonsbranschen. Mitsubishi Electric designar, utvecklar och tillverkar högkvalitativa elektriska och elektroniska system och komponenter för stora mobilitetsleverantörer över hela världen. Filament Labs, en innovationsgrupp inom Mitsubishi Electric, använder sin djupa tekniska expertis för att leverera mobilitetslösningar som omfattar uppkopplad infotainment, avancerade förarassistanssystem (ADAS) och autonom körning (AD). Vår drivlina och karosselektronik, elektrifiering/EV och tunga teknologier levererar nya nivåer av prestanda för att möta behoven i en dynamisk industri. MEAA driver för närvarande verksamhet på sex platser i USA som omfattar försäljning, marknadsföring, design och ingenjörskonst, tillverkning och kvalitetssäkringsdiscipliner.

 

Om AHEAD

AHEAD är en teknologi som i realtid analyserar väglag och friktion framför ett fordon. Teknologin är ett resultat av över tio års forskning och utveckling inom väglagsklassificering. AHEAD ger fordonssystem information om rådande väglag vilket ökar funktionalitet och användning av avancerade förarstödssystem (ADAS) och självkörande teknologi (AD).

 

 

Om Road Condition Data

Road Condition Data (RCD) är en molnbaserad Data-as-a-Service plattform som tillhandahåller data om nuvarande och framtida vägväder, för proaktiv mobilitet. RCD-plattformen använder en kombination av regelbaserade algoritmer, maskininlärning och enorma mängder verkliga vägdata. Informationen gör det möjligt för bland annat aktörer inom fordonsindustrin att förhöja förarupplevelsen samt förbättra och öka säkerheten hos avancerade förarstödssystem (ADAS) och teknologier för att möjliggöra autonom körning (AD).

 

För ytterligare information
Patrik Simson, VD Klimator AB

E-post: patrik.simson@klimator.se
Telefon: +46 (0) 70 283 77 65

Partner Fondkommission AB (telefon 031-761 22 30, www.partnerfk.se) är Bolagets Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market.

Om Klimator
Klimator AB är ett börsnoterat mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två innovationer – Dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Med dessa innovationer tillhandahåller Klimator precis och säker vägväderdata till vintervägsunderhåll och till fordonsindustrin med syftet att bidra till säkrare vägar och ökad tillgänglighet av självkörande funktioner. Under 2020 förvärvades HedeDanmarks affärsverksamhet inom uppkopplade sensorer (IoT) för att bredda och förstärka Klimators produktportfölj.