Rekordmånga deltagare i årets traineeprogram hos Exsitec

För två veckor sedan startade Exsitecs program med över 50 traineer i ett av Sveriges största traineeprogram.

För 9:e året i rad har Exsitecs traineeprogram återigen dragit igång, denna gång med 53 nya kollegor som under 6 månader kommer utforska arbetslivet som konsulter och affärsutvecklare. Programmet är noga planerat för att utbilda och testa deltagarna i både fiktiva och riktiga case tillsammans med sina mentorer och på så vis förbereda deltagarna på att framöver kunna hantera egna uppdrag. Förutom i Sverige har även traineeperioden på Exsitec startat för 5 deltagare i Norge och 10 i Danmark.

– Vi är verkligen stolta att återigen erbjuda ett gäng väldigt kompetenta unga talanger en kickstart in i arbetslivet och till Exsitec, säger Emma Billenius hr-chef på Exsitec. Vi har fått ställa om och lära oss rekrytering på ett 100% digitalt sätt, och årets traineekull är verkligen ett kvitto på att det har fungerat, något som för inte så länge sedan hade känts väldigt främmande. 

Exsitec arbetar med att hjälpa Nordens företag till en effektivare och enklare arbetsvardag med hjälp av smarta digitala system. De är bland annat Nordens största återförsäljare av Visma Softwares produkter och har utökat erbjudandet och bolaget markant de senaste åren via förvärv av bolag som e-handelsspecialisten Woocode, Norges största Visma-partner Vitari samt Millnet BI, experter på systemstöd för business intelligence och budgethantering. Deltagarna i traineeprogrammet är indelade i olika affärsområden för att täcka hela Exsitecs erbjudande men arbetar också gränsöverskridande mellan orter och erbjudanden, precis så som konsulterna i bolaget ofta gör vid leverans mot kund.
 
– Våra traineer fortsätter överraska i sin kompetens och sin förmåga att snabbt ge värde åt våra kunder. Att vi står här, denna gång med en rekordstor traineekull, är väldigt roligt och jag är övertygad att vi återigen kommer överträffa vår förmåga att ge dessa nya kollegor en riktigt rolig och spännande start på karriären, säger Johan Kallblad, vd på Exsitec.

– Dessa första veckor har verkligen levt upp till mina förväntningar och jag ser fram emot vad fortsättningen på Exsitec har att erbjuda, säger Ellen Skogh, trainee på Exsitec.

 

För mer information, kontakta:

Emma Billenius, HR-chef
Hanna Löfving, CMO

Telefon: 010-333 33 00
Epost: hej@exsitec.se

 

Om Exsitec:
 

Exsitec är specialister på verksamhetssystem och digitalisering som driver företag framåt. Vi hjälper våra kunder få bästa möjliga digitala stöd för sin verksamhet för att nå en effektivare arbetsvardag, överlägsna kundupplevelser och smartare dataanalyser. Exsitec har 400 medarbetare i Sverige, Norge och Danmark med kombinerad kompetens inom IT, verksamhetsstyrning och affärsutveckling. www.exsitec.se

Exsitec Holdings aktier är noterade på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm (ticker: EXS).
Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank, +46 8 463 83 00, certifiedadviser@penser.se.