Svensk kapitalförvaltare väljer Bricknode för att organisera rådgivningsverksamhet

Bricknode, en ledande SaaS-plattform för finansiella tjänster, tillkännagav idag att ett svenskt kapitalförvaltningsföretag (“kunden”) har valt Bricknode Broker för att hantera sin investeringsverksamhet. Affären förväntas öka Bricknodes årliga återkommande intäkter med cirka 7–10% inom de närmaste åren.

Kunden förväntas lansera sina investeringsaktiviteter under ett nytt varumärke under första kvartalet 2023 och har med sig ett erfaret team av finansiella rådgivare med fokus på portföljförvaltning.

Kunden valde Bricknodes digitala investeringsplattform för att automatisera och administrera sin dagliga verksamhet inklusive hantering av konton, transaktioner och handelsordrar. Systemet kommer också att ansluta till och konsolidera kundkonton från externa depåinstitut, vilket gör det möjligt för kunden att centralisera sin verksamhet.

Kundens medgrundare kommenterar: “När vi närmar oss lanseringen av vårt nya varumärke som en licensierad kapitalförvaltare, är det viktigt att vi har rätt plattform på plats för att hantera vår investeringsverksamhet säkert, digitalt och effektivt, och att plattformen är skalbar. Bricknode erbjuder ett riktigt smart system med rätt verktyg för vår verksamhet, och jag ser fram emot att vårt team ska kunna utnyttja Bricknode Broker i vår verksamhet.”

Erik Hagelin, co-CEO på Bricknode, tillägger: “Vi är glada över att arbeta med ett så erfaret team av finansiella rådgivare som förstår värdet av ett effektivt investeringssystem. Genom processautomation och omfattande produktmöjligheter gör systemet det möjligt för kapitalförvaltare att fokusera på sina kunder och fortsätta tillhandahålla innovativa tjänsteerbjudanden.”

Se en webbsändning med Bricknodes co-CEO och grundare, Stefan Willebrand för mer information om tillkännagivandet och en uppdatering om Bricknodes försäljningsaktiviteter genom att klicka på den här länken.

Kontakter

Bricknode

Erik Hagelin, vice VD

erik.hagelin@bricknode.com

+46 73 378 80 82

Certified Adviser

Amudova AB  

+46 8 546 017 58

info@amudova.se

Om Bricknode

Bricknode är ett B2B-fokuserat SaaS-företag som tillhandahåller en skalbar, molnbaserad mjukvara som gör det möjligt för finansiella företag att lansera digitala produkter i snabb takt. Plattformen gör det enkelt för kunder att bygga eller utveckla nästan vilken finansiell produkt som helst med fullständig lösning för kapitalförvaltning, aktiehandel, fonder, utlåning och inlåning. Företaget erbjuder också outsourcinglösningar för back-office-administration. Bricknode grundades 2010 och stöder finansiella företag globalt. Läs mer på bricknode.comLinkedIn och Twitter.